Film i TV

Fikret Hodžić odgovara na kritike: U Srebrenici sam izgubio sve, ne govorite mi kako da se bavim njome!

Fikret Hodžić, široj javnosti poznat kao novinar i voditelj Hayat TV, ali i kao autor autobiografske knjige “I ja sam iz Srebrenice“, u novom broju magazina “Azra” otvoreno odgovara na kritike da je brendiranjem majica srebreničkim simbolom zloupotrijebio ovu veliku tragediju.

Fikret Hodžić- Azramag.ba

Mnogo prašine u bh. javnosti diglo se oko izrade i prodaje majica sa motivima “Cvijeta Srebrenice“, zbog čega je čitav projekat zaustavljen prije nego što su ove majice i počele da se prodaju, kako je to ugovorom bilo regulisano, na HIFA pumpama, piše “Depo“…

Podsjećamo, riječ je o brendiranim majicama koje je dizajnirao poznati bh. modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad, te s potpisom FH – Fikreta Hodžića.

Bilo je također u planu da se majice prodaju po cijeni od 25 KM, pri čemu bi od svake kupovine pet maraka išlo Udruženju “Majke enklave Srebrenice i Žepe”.

No, burne rekacije u javnosti i žestoke osude na društvenim mrežama i medijima, te tvrdnje da se akteri ovog projekta žele obogatiti na srebreničkoj tragediji, zaustavili su, za sada, ovaj biznis plan.

Fikret Hodžić, široj javnosti poznat kao novinar i voditelj Hayat TV, ali i kao autor autobiografske knjige “I ja sam iz Srebrenice“, u novom broju magazina Azra otvoreno odgovara na kritike da je brendiranjem majica srebreničkim simbolom zloupotrijebio ovu veliku tragediju.

“U Srebrenici sam izgubio sve, ne govorite mi kako da se bavim njome”, poručuje Hodžić, pojašnjavajući da se ne radi ni o kakvoj zaradi na strašnoj tragediji, već o pokušaju da se pomogne majkama Srebrenice.

Fikret Hodžić i sam je preživio golgotu Srebrenice, bježeći iz nje sa majkom i desetomjesečnim bratom, o čemu je pisao i u svojoj biografskoj knjizi.

5774354c-0d4c-4e49-8563-3f1f0a0a0a66-fikret-hodzic-previewOrg


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh