Film i TV

Muzički urednik FTV u teškom stanju: Sejo Bajraktarević 12 dana štrajkuje glađu u zgradi RTV doma

Sejo Bajraktarević, muzički urednik FTV-a, već 12 dana štrajkuje glađu u zgradi televizije. Njegove kolege kažu da se radi o čovjeku koji je u najteže vrijeme od 1992. godine i radio i branio zgradu televizije. Danas je u očajnom stanju zbog nepravde koja mu se čini, piše “NAP”.

Sejo Bajraktarević - NAP

Kada je prije nekoliko dana otišao da podigne platu sa bankomata, vidio je da mu je ostala 1,5 KM.

“Pored svih odbitaka koje sam imao, direktor FTV-a Džemal Šabić mi je bez pismenog obavještenja, pa čak i usmene informacije, odbio od plate punih 300 KM. Nažalost, nemam ni zaštitu od Sindikata jer je Sindikat njegov i on rukovodi tim ljudima koji bi morali stati uz obespravljene radnike”, kaže Bajraktarević.

On je dobitnik međunarodnih muzičkih nagrada i ima ozbiljan ugled u svojoj profesiji. Nije sam u iskazivanju nezadovoljstva, premda je njegov otpor otvoren.

Jer, već mjesecima je na Federalnoj televiziji stanje kritično. Događaju se sumnjive stvari. Radnici govore da je nedavno jedan njihov kolega pokušao samoubistvo na drugom spratu. Pronađen je u lokvi krvi i jedva spašen od smrti.

Sejo Bajraktarević direktora Džemala Šabića okrivljuje za sve i naziva “feudalnim direktorom feudalne televizije“. Radnici kažu da je stanje takvo sa ljudima koji su branili i „nosili“ ovu televiziju, dok su im na čelu oni koji su bili u agresorskoj vojsci. Nisu objasnili ko su ti „agresori“ na čelu televizije, ali se već godinama govori, i mediji su objavljivali, da je sadašnji direktor Šabić bio pripadnik Vojske Republike Srpske u Ilijašu.

Premda je Bajraktarević u teškom stanju, niko iz državnih institucija za sada ne reagira na ovaj 12 dana dugi štrajk glađu u jednom javnom servisu ove države.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh