Film i TV

Turski film “Moj otac i moj sin” oduševio i mostarsku publiku

U organizaciji mostaskog Turskog kulturnog centra Yunus Emre večeras je u sali Narodnog pozorišta prikazan filma “Moj otac i moj sin”, javlja Anadolu Agency.

Turski film "Moj otac i moj sin" - Srbijadanas.com

Pred projekciju, mostarskoj publici predstavljen je dosadašnji rad Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Mostaru. U ime organizatora prigodnu dobrodošlicu ljubiteljima turskog filma u Mostaru izrazio je direktor Yunus Dilber, koji je tom prilikom prisutne podsjetio da je film do sada gledalo oko 4 miliona ljudi.

Mostarska publika filma uživala je u vrhunskom kinematografskom ostvarenju o generacijskom jazu. “Film je jako emotivan i nudi mnogo toplih utisaka”, jednodušno su ustvrdile Merima Ivković i njena prijateljica Nerma.

Aleksandra Savić o filmu je do sada već mnogo toga čula i smatra da je opravdao dodijeljene mu nagrade. “Film je iznad mojih očekivanja. Maksimalno me dirnula nabijena emocija u filmu. Pozdravljam inicijativu Turskog kulturnog centra koju pokreću na polju kulture kao doprinosu trajnom očuvanju mira i jačanju prijateljskih veza između Turske i Bosne i Hercegovine”, kazala je Aleksandra u izjavi za Anadolu Agency. Istakla je kako bi bilo dobro da se ovaj vid kulturne saradnje Turske i Bosne i Hercegovine nastavi i u budućnosti.

Rasim Prguda, direktor Narodne biblioteke u Mostaru, film “Moj otac i moj sin” doživio je kao osvježenje na mostarskoj kulturnoj sceni. “Odavno nismo vidjeli ovako dobar film u nekoliko segmenata. Ne samo da je radnja filma odlično prezentirana da se primijetiti da je briljantan glumački sastav odlično uradio svoj posao. Sekvence tragedije unesene su sasvim tiho kroz distinkciju osobina filmskih likova koji su na momente izrazito komični. Ispričati priču na taj način je vrhunsko umjetničko ostvarenje”, kazao je Prguda.

Film je uglavnom gledala mlađa populacija, što je Prgudi ulilo nadu da vrijedi ulagati na polju kulture i umjetnosti, zbog humanijeg i sretnijeg društva.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh