Estrada

KONAČNA ODLUKA SUDA: Bekuta, Keba, Kuliš i Zorana neće zapjevati u Puli

Koncert folk muzike u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, kojeg je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno zabranio, ipak se neće održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar, javlja Glas Istre.

Podsjetimo, agencija Hiljadarka, odnosno firma Cimar production kao organizator koncerta, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Jer, gradonačelnik Zoričić svojim je uticajem omogućio zabranu održavanja koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan, jer mu se ne sviđa ta vrsta muzike. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete, piše Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh