Estrada

MIJENJALA ČAK 3 SREDNJE ŠKOLE, A EVO ŠTA JE NA KRAJU ZAVRŠILA: Hvali se koeficijentom inteligencije, A OVO JE KRILA OD SVIH

Evo šta od škole ima Jelena Karleuša

Jelena Karleuša - novi

Jelena Karleuša nikada nije krila da nije voljela da ide u školu, a pogotovo joj se nije sviđala Zemunska gimnazija, o kojoj je svojevremeno rekla sve najgore.

– Zemunske gimnazije se rado sjećam, pogotovo razredne i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili iz te škole, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga. Nisu dali djevojkama da se šminkaju, ne sme minić da se nosi, ne smije plava kosa, ne smije da se priča na času, ne smije da se jede na času – rekla je JK na početku karijere.

Nakon što se ispisala iz Zemunske gimnazije, JK je drugu godinu upisala u Politehničkoj školi na Novom Beogradu, mašinski smer, ali ni tamo se nije dugo zadržala. Nakon samo tri mjeseca prešla u turističku školu, koju je pohađala vanredno.

Vršnjaci joj uopšte nisu bili zanimljivi. Više je voljela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala.

Tvrdi da se među njima osjećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153.

Gostujući ranije u emisiji “Zvezde Granda Specijal” Jelena Karleuša je odlučila da podeli sa javnošću priču o svom obrazovanju, budući da je u više navrata istakla da je jedina osoba u svojoj porodici koja nije završila fakultet.

– Poslije osnovne škole upisala sam srednju – gimnaziju, pa sam se ispisala iz gimnazije, pa sam vanredno završila turističku i muzičku školu – počela je svoje izlaganje Jelena, na šta ju je Saša Popović prekinuo pitanjem da li se zaista i zbog čega ispisala iz gimnazije, a Jelena je nastavila:

– Tako je, jer sam počela da pjevam. A bila sam najbolji đak, ali sam sa 16 godina snimila prvi album i moje školovanje se pretvorilo u pakao. Ostatak mog obrazovanja sam pokušala da nadoknadim sama – priznala je Karleuša, a zatim u šali dodala da je “crna ovca u porodici akademskih građana” zbog toga što ne može da se pohvali fakultetskom diplomom.

– Srednju školu kao da nisam ni završila. Više sam pjevala nego što sam bila u školi – zaključila je pevačica.

Podsjetimo, Jelena Karleuša odlučila je 1995. godine da upliva u muzičke vode, a svoj prvi album izdala je iste godine pod nazivom “Ogledalce”, koji je u narodnjačkom fazonu, za razliku od današnjih. U to vreme Jelena je bila mršava i imala je plavu ravnu kosu koju su krasile šiške.

Više od dvije i po decenije Karleuša dominira javnom scenom, a ono po čemu je i te kako prepoznatljiva jeste njen stil oblačenja i provokativan stajling.

Na njenom prvom albumu „Ogledalce“ koji je prodat u 100.000 primeraka našlo se osam pesama, među kojima su: „Ogledalce“, „Gdje smo pogriješili mi“, „Najbolja drugarice“, „Da mi nisi drag“, „Biću tvoja“, „Lagao si, lagao“, „Suze devojačke“, „Dala sam ti noć“. Nedavno je ispričala da je njena majka Divna, pozajmila od Dragane Mirković novac, kako bi izdala prvi album, a kasnije ga i vratila. JK je zato uvek isticala da je Mirkovićevoj zahvalna.

Ona je danas jedna od najbolje stilizovanih domaćih pjevačica, a njene odjevne kombinacije vrede i po nekoliko hiljana evra. Ono što se nije mijenjalo od samih početaka pa do danas je da Karleuša nikada nije prestala da provocira javnost, kako svojim stajlingom, tako i svojim izjavama.

Karleuša je već sa 16 godina izrazila želju da postane pjevačica. Imala je podršku svoje majke Divne, ali nisu imale dovoljno finansijskih sredstava za njen prvi debi album, zbog inflacije i izazovne ekonomske situacije u zemlji.

– Kada sam počinjala karijeru, sa nepunih 16 godina, bila je jako teška situacija. Balkan je goreo u ratnom plamenu, a ja sam te ’95-te snimila prvi album. Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vrijeme imala novinarsku platu dve marke, ja sam mučila drugu muku – nisam imala za čarape. I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvijek sam ih nekako krpila i lijepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti. Pojavljivala sam se na tv-u, nasmijana, puna sebe, ubjeđivala i voditelje i gledaoce da sam ja, drčna klinka sa Novog Beograda, nova Madona. Niko nije znao da novobeogradska Madona ispod pozajmljene haljine krije najlon čarape uljepljene lakom. Godine su prolazile, a ja sam se namučila kao pas. Madona iz kraja postala je opštepoznata JK. Dragani sam vratila novac – napisala je prije nekoliko godina na svom profilu Jelena Karleuša. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh