Estrada

SEVERINA VRIJEĐALA SOCIJALNU RADNICU, PA ZARADILA PRIJAVU: SAD JE DOSTA!

Centar za socijalni rad, podružnica Maksimir, prije dva mjeseca, podnio je prijavu za remećenje javnog reda i mira protiv Severine Vučković (49) Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je telefonski nazvala Centar za socijalni rad te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”, stoji u prijavi. Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom. Pjevačica je navodno socijalnu radnicu pitala “s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku”.

Socijalna radnica navela je da joj je pokušala objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice.

Međutim, nju ne zanima šta se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta – navodi socijalna radnica navodne Severinine riječi.

Pjevačica je zatim navodno nastavila s vrijeđanjem ostalih zaposlenika Centra. Socijalna radnica u prijavi je navela da takav način komunikacije smatra verbalnim nasiljem.

O svemu smo pitali zagrebačku policiju, koja nam je u utorak potvrdila da provode izvide krivičnog djela te da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti posebnan izvještaj nadležnom državnom odvjetništvu. U srijedu smo dobili novi odgovor policije:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članu 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlenice Centra za socijalni rad Zagreb te će optužni prijedlog biti podnijet Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem. prneosi “Hayat“.

Pokušali smo kontaktirati Severininog menadžera Tomislava Petrovića, no nije se javljao na naš poziv.

Inače, Severina se posljednjih dana na svojoj društvenoj mreži hvali da završava novi album, a glavni saradnik joj je beogradski producent Filip Miletić (41). Iako su oboje javno opovrgnuli vezu, sve češće se saznaje da producent boravi u njenom domu na zagrebačkom Kozjaku, iako u njemu nema muzički studio, no toliko su bliski da ga hvata za bradavice za Instagram fotografiju.

Miletić joj je sredio duet s bugarskim folkerom Azisom, koji se svojevremeno šminkao i nosio haljine te je veliki Cecin obožavatelj, a Seve se diči kako je s kolegom snimila duet samo zato kako bi ona njega proslavila.

Pjevačica ovih dana priprema veliko slavlje za jubilarni 50. rođendan, a party će imati u noćnom klubu prijatelja Edvina Softića, s kojim se pomirila nakon što mu je Igor Kojić ostavio crnu svijeću pred vratima stana, piše 24 sata.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh