Estrada

Oglasila se Jelena Karleuša nakon jezive tragedije u rudniku: Moje misli i srce su uz porodice stradalih!

Pjevačica Jelena Karleuša oglasila se na svom Instagram profilu nakon tragedije u rudniku uglja “Soko” kod Sokobanje, gdje je u nesreći poginulo osam rudara, dok je 18 njih povrijeđeno.

Jelena Karleuša - Ekskluziva

Jelenu je potresla tragedija u rudniku, a na svom Instagram profilu ponudila je pomoć i obratila se potresnom porukom.

– Moje misli i moje srce su uz porodice nastradalih rudara u Aleksincu… Nijema sam zbog ove strašne tragedije – počela je objavu Karleuša i dodala:

– Profesija rudara, težak i opasan posao, nikad dovoljno plaćen za rizik koji prihvataju ostavljajući svoje porodice u konstantnom strahu za živote očeva, sinova, braće. Nudim pomoć.

Podsjetimo, nesreća u rudiniku “Soko” dogodila se jutros, 1. aprila, oko pet sati. Izvučeno je oko 65 rudara, a 8 je stradalo, a još 20 osoba je povrijeđeno.

Nezvanično, došlo je do zarušavanja okna u rudniku i kameni matrijal je pao i zatrpao rudare.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, Rodoljub Živadinović, naveo je da nema informacije koliko je još zarobljenih rudara. Kaže i da se radi o aleksinačkoj smjeni, tako da je većina rudara iz Aleksinca. prenosi “Ekskluziva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh