Estrada

PRVA POTRESNA ISPOVIJEST ĐANIJEVE SLAĐE NAKON OPERACIJE: Plakala sam mnogo… Nisam željela da djeca osjete moj strah, bilo je RIZIČNO!

Protekle sedmice u medijima je kao bomba odjeknula vijest da je Slađana Trajković hitno operisana, budući da joj je dijagnostifikovan tumor bubrega.

Slađana Trajković i Radiša Trajković Đani - Damir Dervišagić

Slađa je juče napustila bolnicu u kojoj je operisana nekoliko dana ranije, a sad je ekskluzivno za Pink.rs u prvoj ispovijesti o opakoj bolesti i rizičnoj operaciji, koja je uslijedila nakon zastrašujuće dijagnoze, otkrila sve potresne detalje agonije kroz koju je prošla ona, ali i čitava njena porodica.

– Dobro sam, oporavljam se, sve je u redu, za sada. Dobro se osjećam. Ja sam inače pozitivna žena, iako nisam nikada imala ovako ozbiljne zdravstvene probleme – počinje priču Slađa i otkriva kako je saznala za opaku bolest.

– Za bolest sam saznala sasvim slučajno. Otišla sam da snimim pluća, jer sam pušač, ako i zbog korone. Na tom snimku su se vidjele neke ciste na jetri i pankreasu, pa su me uputili na preglede cijelog abdomena. Otišla sam kod endokrinologa da mi pregledaju cijeli abdomen. Na magnetnoj rezonci vidio se tumor na bubregu. Na detaljnom kontrolnm pregledu vidjelo se da ima promjena i da tumor raste, odmah su znali da je u pitanju zloćudni tumor i operacija je bila jedino rješenje.

Uslijedio je momenat podjednako težak, kao i samo saznanje da boluje od opake bolesti… Pjevačeva supruga je otkrila kako se osjećala u momentu kada je morala da saopšti svojoj porodici loše i potresne vijesti o svom zdravstvenom stanju.

– Bilo je jako stresno, ali šta ćemo… Samo pozitivno! Grozno mi je bilo kad sam morala da saopštim djeci i Đaniju. Đani je veliki emotivac i za druge, a tek za mene… Ali, tu ne možete da promijenite sekiracijom ništa. Samo da se naoružate pozitivnom stavom i energijom.

Najstresniji trenutak za porodicu Trajković – lavina suza i emocija, neizvjesnost i rizik koji operacija nosi sa sobom

– Plakala sam mnogo… Kad su me pred operaciju odvezli u bolnicu i kad su me ostavili i otišli, tada je krenulo sve da me stiže… I strah i emocije i to saznanje da je operacija rizična… Bila sam svjesna svega. Nije to uopšte jednostavno. Ne bih tako nešto poželjela ni najgorem neprijatelju. Pred moju operaciju djeca su bila van svake pameti. To je bilo baš stresno. Morala sam da gledam da budem što pozitivnija i jaka zbog njih. Nisam željela da oni osjete moj strah i tako je i bilo – kaže Slađa i otkriva sve detalje kompleksne i rizične operacije:

– Sama operacija je trajala tri, četiri sata. Kompleksna i vrlo zahtjevna operacija. Rez je veliki, morali su da mi pored cijelog bubrega odstrane i dio rebara kako bi došli do njega. Bilo je jako nepristupačno mjesto, a ja sam tako građena, na svu sreću nije zakačeno ništa okolo. To je bila mala komplikacija, ali su to riješili na taj način. Ne volim da kukam. Ja sam prezahvalna svom doktoru. Čovjeka ne poznajem, dva puta sam ga vidjela i rekla sam samo me on operiše i niko više. Doktori nisu znali kakva je situacija, sve dok nije došlo do operacije. Nisam ni ja znala da će otići cijeli bubreg, ali na kraju je tako moralo. Na sreću čovjek može da živi sa jednim bubregom.

– Moj doktor kom ću biti zahvalna do kraja života mi je rekao da je ova situacija bila za preskakanje. Rekao mi je sam imala sreće da je magnetna rezonanca bila odrađena dobro i da se sve vidjelo, jer na običnom pregledu se to ne bi ni vidjelo. Sreća u nesreći je bila da je to otkriveno slučajno i na vrijeme, dok bolest još nije počela da pokazuje bilo kakve simptome. Nikakve simptome nisam imala, niti mi je iko u familiji bolovao od takve bolesti – rekla je Đanijeva supruga i otkrila koliko je olakšanje osjetila nakon što joj je odstranjen tumor.

– Nisam znala da ću izaći tako rano iz bolnice. Kad mi je rekao ljekar da izlazim u ponedjeljak, nisam htjela da javim Đaniju, htjela sam da ga iznenadim. Javila sam sinu Marku da dođe po mene u ponedjeljak ujutru. Tada smo se dogovorili da ne pričamo ništa i da ga iznenadimo i tako je i bilo. Kad su me vidjeli poslije operacije, kad sam došla kući i djeca i snahe i svi su mi rekli: ”Bože, kako lijepo izgledaš!”. Kako bih rekla, kad sam se otarasila toga, bilo mi je lakše. Samo da znam da je operacija protekla kako treba i da više nemam to u sebi. Osjetila sam ogromno olakšanje…

– Mogu da kažem da je čudan osjećaj živeti sa jednim bubregom. Čudan je osejćaj kad znate da vam je nešto odstranjeno… Bolovi jesu prisutni, jer je rana od operacije još sviježa, rez je veliki, ali sam neuporedivo bolje sada nego odmah nakon operacije. Tih prvih nekoliko dana sam imala baš jake bolove. Još ne znam dalji tok liječenja. Čekam nalaze i kontrolu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh