Estrada

Opada joj KOSA U PRAMENOVIMA: Dalila Dragojević OČAJNA zbog problema, a EVO šta se dešava

Drama između bračnog para Dragojević u “Zadruzi” ne prestaje.

Nakon što je Dejan Dragojević završio u bolnici jer je lupao flaše i čaše sebi o glavu, njenova supruga Dalila takođe je pala u fazu nervnog rastrojstva, vrlo često pravi histerične ispade u rijalitiju, a cela ova situacija čini se počela je da utiče na njeno zdravlje, prvenstveno na kosu.

Svi znamo koliko Dragojevićka pažnje posvećuje kosi koja joj je uvek bila zdrava i duga, ali izgeda da se ova situacija odrazila na izgled, je je kosa počela da opada u pečatima. U jednom videu se požalila zadrugarima kako ima ovaj problem zbog stresa koji doživljava svakodnevno, a ubrzo su usledili komentari gledalaca koji se nisu sa njom složili,piše Srbija danas.


Smatraju da joj kosa opada zbog agrasivnih tretmana, uvijanja, ispravljanja kose i zbog korišćenja prese i fena. Mnogi opet smatraju da je to zato što Dragojevićeva ne pere kosu dovoljno često.

U prošloj sezoni dosta je pažnje izazvala njena izjava da kosu pere samo jednom nedeljno kod frizera, kao i njeno insistiranje da jednom nedeljno dobije frizerski tretman.

U nastavku pogledajte koji su uzroci naglog opadanja kose.

Telogen effluvium:

Reč je o brzom i dramatičnom gubitku kose. Gusta, zdrava kosa se u roku od samo nekoliko nedelja smanjuje na 1 do 2 cm. Srećom, proces je reverzibilan. Vlasi kose opadaju zbog folikula koji su prerano ušle u završnu fazu ciklusa rasta. Nastaje nakon ozbiljnih infekcija, operacija, nedostatka proteina, zbog uticaja mnogih lekova kao sto su antikoagulansi, beta blokatori, diuretici, antiinflamatorni lekovi, antidepresivi, hormonska supstitucija sa progesteronom, vitamin A, pojedini lekovi za dijabetes itd.

Anagen effluvium

Reč je o znatnom gubitku kose tokom aktivne faze rasta. Gubitak nastupa najčešće nakon hemoterapije i radioterapije. Rezerzibilan je, ali ne uvek u potpunosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh