Estrada

“UMRLA JE, A JOŠ TRPI NASILJE!” – Kikin prijatelj SLOMLJENOG srca pričao o jutjuberki i njenim PROBLEMIMA

Mlada jutjuberka i tiktokerka Kristina Kika Đukić izvršila je samoubistvo zbog višegodišnjeg zlostavljanja koje je trpjela na društvenim mrežama, a vijest o njenoj smrti je potresla cijelu javnost.

Kika i Dušan - Screenshot

Ovim povodom je u jutarnjem progamu Prve televizije gostovao Dušan Srbljak, dugogodišnji i bliski prijatelj preminule djevojke.

On je kroz suze komentarisao ovu tragediju, te je još jednom istakao važnost problema nasilja na društvenim mrežama, pa je istakao i da se čuo sa Kristininom majkom.

– Bez obzira što je Kika imala toliko broj pratilaca i bila poznata, katastrofalno je što smo došli u situaciju da izgubimo jednu divnu osobu koja još nije ni počela da živi. Šta se tačno desilo bi trebalo da utvrde nadležni organi. Tek bi u ponedjeljak trebalo da bude gotova obdukcija – započeo je on, pa se osvrnuo i na nasilje koje je trpjela.

– Kika jeste bila žrtva nasilja na mrežama, ali dajte da utvrdimo šta se tačno desilo, zamislite koji je to pritisak na porodicu. Pozvao sam njenu majku i izjavio sam saučešće i žena je devastirana, nijedan roditelj ne zaslužuje da zakopa dijete, kad na to pomislim krenu mi suze – rekao je i zaplakao.

– Drugar me je pozvao i javio mi, pojavila se gomila nekih nuspojava, mi Kiki ne možemo da pomognemo više, ali možemo da pomognemo da se ovako nešto više ne desi, da svi ti zli komentari stanu… Godinama se spominje to nasilje, mi moramo da nađemo način da postoji određeno telo koje će se baviti ovim, ovo gledaju djeca – pričao je Dušan.

On je dodao i da se ispod Kristininih objava i dalje ređaju pogrdni komentari.

– Ne znam kako da vam najprostije objasnim. Ona još uvijek trpi nasilje, a nije među nama. Vi da vidite šta ljudi, djeca pišu… Ja to ne mogu da razumijem, da roditelji dopuštaju djeci da izađu sa takvim komentarima, vjerovatno se i ne bave tom djecom. Svi se peru od odgovornosti – govorio je.

– Kristina je bila osoba koja nije trpjela nepravdu, nju je najmanja sitnica mogla da uznemiri. S jedne strane je bila jako otvorena, dok je sa druge bila introvertna, nije voljela da priča o problemima. Zle komentare jeste spominjala prijateljima, pričalo se i o tome javno, na sav glas – završio je on.

Podsjetimo, Kika je bila jedna od omiljenih srpskih gejmerki, jutjuberki i influenserki među mlađom populacijom. Rođena je u Beogradu, imala je samo 21 godinu i bila je jedna od rijetkih djevojka gejmerki kod nas.

Ukoliko vi ili neko koga poznajete trpi bilo koji vid nasilja, na Nacionalnoj platformi „Čuvam te“, možete se informisati i edukovati na koji način da prepoznate, postupite i spriječite bilo koji vid nasilja, kao i kome da se obratite u tom slučaju, prenosi Srbija Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh