Estrada

Jasmina će pamtiti po raskošnom glasu, a njegova balada slomila je mnoga srca

Nekadašnji učesnik “Zvezda Granda”, preminuo je nakon duge i teške bolesti.

Jasmin Hasić - Novi

Bivši učesnik Zvezda Granda i finalista Jasmin Hasić preminuo je nakon duge i teške bolesti u 36.godini, prenosi Telegraf.

Jasmin Hasić rođen je u Srebreniku 11. februara 1985. godine, a publiku je osvojio raskošnim muzičkim talentom, prenosi Telegraf.

Naime, on se u “Zvezdama Granda” takmičio se u sezoni 2013/2014, a kako je tada izjavio, nikad nije imao veću tremu nego tada. Kako je govorio, ni predispitna trema ne može da se mjeri s ovom takmičarskom.

– Najteže mi je bilo u četvrtom krugu kada su zavjese sklonjene. Najviše sam strepio od mišljenja Dragana Stojkovića Bosanca – izjavio je Jasmin nakon završetka takmičenja.

Jasmin je studirao bosanski jezik na Filozofskom fakultetu, a hobi mu je bio pecanje.

– Uglavnom nešto upecam, rijetko se vratim praznih ruku – govorio je.

Njegovi muzički uzori su bili Safet Isović, Šaban Šaulić, Šerif Konjević…

– Ima mnogo pjevača čiji rad cijenim, a u poslednje vrijeme kad se opuštam, volim da slušam i Đorđa Balaševića – izjavio je pjevač prije nekoliko godina.

Nakon završetka takmičenja, Hasić je snimio i pesmu pod nazivom “Umrla je ljubav“.

Pjesma koju je Jasmin objavio 2017. godine, inspirisana je tragedijom koja se zaista dogodila.

– Pjesma koja je nastala u jednom dahu, inspirisana istinitim događajem i tragičnom sudbinom dvoje ljudi. Sudbinom koja je ostavila dubok trag na mene lično. Pisana za moju dušu i za sve duše koje se pronalaze u ovoj pjesmi. Sa punim pravom nosi naziv mog prvog spota. Nadam se da će dotaći vaša srca kao što je moje – poručio je Jasmin kada je objavio ovu tužnu baladu, koja sadrži potresne stihove.

Podsjetimo, Jasminu Hasiću je dijagnostikovan tumor bubrega, a on je prije nekoliko nedjelja operisan u Turskoj.

Tada se na društvenim mrežama sprovela akcija prikupljanja krvi za pjevača, a njegova supruga Jasmina oglasila se na društvenim mrežama i istakla da je zahvaljujući brzoj reakciji ljekara i ljudi koji su dali krv, pjevač u stabilnom stanju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh