Estrada

MILUTIN MRKONJIĆ U KRITIČNOM STANJU: Popuštaju mu organi – doktori mu se bore za život

Narodni poslanik i počasni predsjednik SPS je krajem prošle sedmice baš zbog popuštanja srčanog mišića.

Milutin Mrkonjić - Screenshot

Visokom funkcioneru Socijalističke partije Srbije Milutinu Mrkonjiću (79), za čiji život se ljekari Instituta za kardiovaskulčarne bolesti “Dedinje” bore od prošle nedjelje, kako se saznaje popuštaju svi organi, uprkos terapiji i intenzivnim naporima ljekara.

Pored ozbiljnih kardiovaskularnih problema, među kojima je najozbiljnije popuštanje srčanog mišića, Mrkonjić, prema saznanjima ima velikih zdravstvenih problema i sa plućima i jetrom.

Narodni poslanik i počasni predsjednik SPS je krajem prošle sedmice baš zbog popuštanja srčanog mišića, i posljedičnog nedostatka kiseonika priključen na respirator, ali to, bar zasad, nije dovelo do bilo kakvog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja.

Izvor iz Instituta “Dedinje” kaže da je u stanju u kakvom se nalazi Mrkonjić, nemoguće davati bilo kakve prognoze, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh