Estrada

Umjesto da postane velika zvijezda, završila MRTVA u Dunavu: Smrt pjevačice (39) i dalje je MISTERIJA

Pjevačica koja je pjevala sa Goranom Bregović, tužno je skončala.

Anka Pop - Screenshot

Nakon što su ronioci pronašli njen automobil na jugozapadu Rumunije, službenici hitne pomoći identifikovali su tijelo pjevačice, koja je pjevala sa Bregom, i imala život kao iz filma.

Pjevačica Anka Pop u regionuje bila poznata po duetu sa Goranom Bregovićem za čuvenu pesmu “Ederlezi”, svojevrsnu obradu “Đurđevdana”, a njen život je do samog kraja bio toliko uzbudljiv da bi mogao da se napiše scenario za holivudski film.

Anka Pop rođena je 22. oktobra 1984. godine. Iz komunističke Rumunije pobjegla je 1987. sa svojom porodicom, prešla je Dunav u tadašnju Jugoslaviju gdje je bila izbeglica. Nekoliko mjeseci kasnije sa porodicom je emigrirala u Kanadu.

U Rumuniju se vratila 1993, po slomu komunizma, a tamošnju javnost uzburkala je kada je objavila da je u istopolnoj vezi i to u društvu koje umije da bude netolerantno prema homose*sualnosti.

U decembru prošle godine pronađena je mrtva u 34. godini nakon što je njen auto misteriozno završio u Dunavu.

Službenici hitne pomoći identifikovali su njeno tijelo nakon što su ronioci pronašli njen automobil na jugozapadu Rumunije.

Policija je za pjevačicin nestanak saznala od njene sestre koja je pozvala policiju nakon što se nije pojavila u porodičnom domu.

Anka se ugušila nekoliko kilometara od porodične kuće, prenosi Objektiv.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh