Estrada

KAKO JE MARINKO SAZNAO DA BOLUJE OD RAKA: IMAO JE JEDAN SIMTOM I USLIJEDILA JE GORKA ISTINA!

Cijelu estradu šokirala je vijest da je Marinko Rokvić iznenada preminuo u 68. godini života jer niko nije ni znao da je bio teško bolestan.

Marinko Rokvić - Novi

Marinko je inače bio jak i spreman da se nosi sa svim nedaćama u životu, pa su i supruga i sinovi poštovali njegovu odluku i nikome nisu pričali o bolesti. U novembru prošle godine Marinko je hitno operisan zbog ciste u stomaku, međutim, tada su doktori otkrili da pjevač boluje i od raka pankreasa i prognoze su u startu bile loše.

Osim toga, Rokvić se prethodnih mjeseci borio sa teškom bakterijom koju je zadobio tokom liječenja karcinoma, što je dodatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a onda su se pojavile i metastaze. Marinko nije želio da ide u bolnicu na liječenje, već je sve vrijeme ležao u svom porodičnom domu, a o njemu je brinula supruga Slavica koja je inače medicinski radnik. U subotu ujutru Marinko je preminuo na rukama svoje žene u njihovoj kući na Košutnjaku. Njegovi sinovi bili su van sebe od stresa i tuge, ali je Nikola ipak smogao snage da se obrati javnosti.

Šta da vam kažem… Teško nam je, nemam riječi. Nadam se da razumijete našu tugu, bol, a i radost što smo imali takvog oca koji nam je pokazao mnoge stvari, posebno u posljednjih godinu dana dok se borio sa kancerom. Pokazao je čojstvo i junaštvo, spasao je nas od sebe i bio je veliki junak – rekao je stariji Marinkov sin.

Nikola je učinio sve što je mogao da spasi oca, a veliku utjehu pronašli su obojica u vjeri i obilasku čudotvornih manastira.

Inače, prijatelji kažu da je Marinko predosjetio da mu se bliži kraj, pa je nedavno snimio pjesmu simboličnog naziva „Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pjesmom isprate”.

Pjesma još nije objavljena, ali će je porodica pustiti u javnost kada dođe pravi trenutak za to. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh