Estrada

Nikola Rokvić održao oproštajni govor na sahrani: Unuk Despot ti je obećao da će naći lijek protiv smrti

Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra, a najbliži su se okupili na Novom bežanijskom groblju kako bi se posljednji put pozdravili sa legendom narodne muzike.

Nikola Rokviić - Mondo

Marinko je iza sebe ostavio tri sina – Darija, Nikolu i Marka, od kojih se jedan nije pojavio s obzirom na to da živi u Kanadi. Tokom ceremonije, Nikola je održao potresni govor, pa je i sam plakao dok je čitao riječi koji je posvetio ocu.

“Znao si sve, da ne pričam o znanju i vještini pjevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pkjevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pjevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima… Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gdje si, Despot je obećao da će naći lijek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvijek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobijedio smrt. Ostaćeš, vjerujem, zapisan u vječnost”, pričao je Nikola Rokvić na sahrani kroz suze. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh