Estrada

ŠUTI I JECA OD BOLA! SNIMLJEN BRAT MARINKA ROKVIĆA: Plakao na komemoraciji, prizor kida dušu

Pjevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini u Kliničkom centru, a danas je održana komemoracija u zgradi Radio Beograda.

Komemoracija Marinku Rokviću - Objektiv.rs

Pored supruge Slavice i dvojice sinova Nikole i Marka, cela sala je bila u suzama dok su slušali prijatelje i kolege poput Ane Bekute koja je održala veoma dirljiv govor.

U jednom trenutku dok je Marinkov prijatelj Božo Đurovski govorio Marko i Nikola su počeli da pevaju što je sve rastužilo. Pored snajke Bojane Barović sjedio je njegov rođeni brat Dušan koji je grcao u suzama.

Poznato je da je Marinko volio da pjeva i da svira pjesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu.

komemoracija Marinku Rokviću – RAS Srbija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh