Estrada

PRETUŽNO NA KOMEMORACIJI: Sinovi Marinka Rokvića SLOMLJENI od bola zapjevali za OCA Šabanovu najtužniju pjesmu SUZE IM SE SLIVAJU

U Kamenoj sali Radio Beograda održana je komemoracija pjevaču Marinku Rokviću koji je preminuo nakon borbe sa teškom bolešću koja se iskomplikovala.

Komemoracija Marinku Rokviću - Marina Lopičić / Kurir.rs

Na komemoraciju prvo je stigla njegova porodica. Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko Rokvić, a tu su bile i Marnkove kolege, koje nisu mogle da sakriju suze zbog gubitka voljenog Rokvića.

Među onima koji su držali govor bio je i kompozitor Miša Mijatović, harmonikaš Mića, pjevačica Ana Bekuta, ali i bivši fudbaler Boško Đurovski i sadašnji trener Crvene Zvezde.

U jednom trenutku sinovi Marinka Rokvića, Nikola i Marko došli su do Đurovskog i svi zajedno su zapjevali u glas pjesmu Šabana Šaulića “Tamo kod najdaljih brda”, a Nikoli je u jednom trenutku pukao glas zbog suza koje su išle niz njegovo lice.

Da podsjetimo, Marinko Rokvić je srpski pjevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živjela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je volio da pjeva i da svira pjesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je volio i da trenira fudbal, piše Kurir.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh