Estrada

ZNATE LI KOJU ŠKOLU SU ZAVRŠILI ČLANOVI ŽIRIJA ZVEZDA GRANDA Pogledajte ko ima fakultetsku diplomu, a ko je jedva završio školu

Uepizodi “Zvezda Granda” otvorila se tema diploma, odnosno, obrazovanja.

Ana Bekuta je svojoj koleginici iz žirija Violeti Miljković tražila dokaz o obrazovanju, a mi smo vođeni ovom raspravom istražili kako čuvena devetorka iz muzičkog takmičenja “stoji” sa obrazovanjem.

Saša Popović po očevoj želji upisao je Pravno-ekonomski fakultet u Novom Sadu. Zbog sve češćih nastupa morao je da se odrekne fudbala, koji je do tada pasionirano igrao, pa je u momentu kada je trebao da bira između pofesionalnog ugovora s Fudbalskim klubom “Vojvodina” i muzike izabrao ovo drugo.

UspIo je da završi prvu i drugu godinu fakulteta, ali je već tada znao da želi da se potpuno posveti muzici. Priznaje da se nekoliko mjeseci pripremao kako da ocu kaže svoju odluku. Roditelji su bili šokirani, ali su nakon što su čuli kako svira u hotelu “Putnik” u Novom Sadu, odlučili da ga podrže.
Aleksandar Milić Mili u rodnom Osjeku zavrišio je osnovnu i srednju školu, a nakon toga, dvije godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ubrzo je prešao u Prag gdje je diplomirao na Fakultetu za biznis i administraciju.

Snežana Đurišić kao devojčica učestovala je na takmičenju pjevača amatera “Studio 6 vam pruža šansu” pjevajući pjesmu Lepe Lukić “Udati se nikad neću” i osvojila debitantsku prvu nagradu, čime je stekla pravo da snimi ploču. Zbog izuzetnog talenta i glasovnih mogućnosti, nazivali su je “čudom od djeteta”.

Prvu ploču snimila je sa devet godina. Nakon nastupa na festivalu Beogradsko proleće 1971. godine, pozvana je na rođendan Josipa Broza u Domu omladine, da bi je predsjednik potom pozvao da zajedno sa njim isječe rođendansku tortu. Tito je pitao šta želi da bude kad poraste, a Snežana mu je odgovorila da želi da se bavi pjevanjem, ali da u Kraljevu nema srednje muzičke škole, kao i da njen otac ne može da dobije prekomandu. Nekoliko mjeseci kasnije, Snežanin otac je dobio prekomandu, zbog čega se cijela porodica preselila u Beograd. U Beogradu je pohađala osnovnu školu “Veselin Masleša” i muzičku školu. Istovremeno, snimala je ploče, pri čemu je uslov da se bavi pjevanjem bio da bude odličan đak.

Dragan Stojković Bosanac u gimnaziji je počeo da se zabavlja sa svojom sadašnjom suprugom Dunjom. Zajedno su 1974. godine krenuli na fakultet u Beogradu – ona na ekonomiju, a on na pravo. Ipak, nakon dvije godine provedene na Pravnom fakultetu Stojković je odlučio da se upiše na Ekonomski fakultet na kojem je kasnije diplomirao.

Ana Bekuta je u Priboju završila osnovnu školu, a nakon toga čuvenu Pribojsku gimnaziju, a sve vrijeme se kroz njeno obrazovanje nadovezivala muzika, jer je bila stalni član hora. S obzirom da je sa samo sedamnaest godina rodila sina Igora, dalje školovanje nije nastavljala.

Prvi honorar je zaradila 1974. godine na takmičenju “Prvi glas Priboja” na kome joj je pripala druga nagrada. Prvi angažman imala je sa dvadeset godina u hotelu “Mileševa” u Prijepolju.

Svetlana Ceca Ražnatović osnovnu školu u rodnoj Žitorađi, ali se izuzetno rano posvetila karijeri pjevačice, te uprkos majčinim molbama, nije nastavila školovanje. Mnogo godina kasnije je vanredno završila Srednju veterinarsku školu, odsek: tehničar svinjarstva. Uveče je pjevala, a preko dana je spremala predmete.

Violeta Viki Miljković u Nišu je završila osnovnu školu “Maršal Tito”. Čim je završila srednju muzičku školu “Dr Vojislav Vučković”, Violeta Viki Miljković upisala je Muzičku akademiju u Prištini, gdje je i diplomirala. Strudirala je teoretski smer i ima zvanje profesorka muzike.

Đorđe David pohađao je kao mlad nižu muzičku školu, smijer klavir. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Predraga Bajčetića, zajedno sa Anicom Dobrom, Goranom Radakovićem i Nebojšom Bakočevićem.

Marija Šerifović u rodnom Kragujevcu završila je osnovnu školu, a nakon toga i Kragujevačku gimnaziju. Nakon trijumfa na “Evroviziji” upisala Fakulteta za kulturu i medije privatnog univerziteta “Megatrend” u Beograda, ali ga nije još uvijek završila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh