Estrada

ODUZIMA MU SINA! Nakon što se Darko Lazić nije pojavio na ročištu, Marina traži potpuno starateljstvo!

Lazić se nije pojavio u sudnici jer je bio van zemlje, pošto je otputovao u Egipat sa novom djevojkom, zbog čega je ročište pomjereno za sljedeći mjesec.

Marina Gagić pojavila se 14. oktobra, u pratnji advokata u Osnovnom javnom tužilaštu u Rumi, na prvom ročištu koje je održano po njenoj tužbi protiv bivšeg vjerenika Darka Lazića radi određivanja starateljstva nad njihovim sinom Aleksejem.

Nakon završenog suđenja Gagićeva je otkrila o čemu je govorila u sudnici.

Kako je proteklo prvo ročište za starasteljstvo?

– Darko se očekivano nije pojavio. Znala sam da neće doći. Sljedeće ročište je zakazano za sljedeći mjesec, pa ćemo vidjeti da li će da dođe.

Možeš li nam otkriti tvoje tužbene zahtjeve?

– Potpuno starateljstvo. Alimentacija mi nije toliko važna koliko potpuno starateljstvo. Smatram da sam bolji staratelj od njega i da više brinem o djetetu.

Smatraš li da Darko izbjegava suđenja?

– Ne znam da li izbjegava, ali znam da je juče otputovao na medeni mjesec, tako da, eto, razlog zašto brižni otac nije došao na suđenje.

Juče je Darku bio rođendan. Jesi li mu čestitala?

– Poslala sam mu “srećan rođendan” ali u Aleksejevo ime. Ja sam prije svega vaspitana. Odgovorio mi je “hvala”. Nakon čestitke sam ga podsjetila na suđenje, ali mi nije odgovorio. Znao je da je suđenje.

Nedavno te je optužio da si iz kuće u Brestaču iznijela stvari i da ti to niko nije zamjerio. Kako to komentarišeš?

– Naravno da nije kada su to moje stvari, odnosno stvari koje su kupili moji roditelji kada smo se useljavali. Pomogli su nam, nisu morali, ali jesu. Kada je bila frka oko popisivanja stvari zbog neplaćenih alimentacija za Lorenu ja sam otišla po svoje stvari. Sutra planiram da napravim kuću u kojoj ćemo živjeti Aleksej i ja pa ću te stvari da iskoristim. Nisu jeftine da bih ih ostavila tek tako.
Podsjetimo, Lazić se nije pojavio u sudnici jer je bio van zemlje, pošto je otputovao u Egipat sa novom djevojkom, zbog čega je ročište pomjereno za sljedeći mjesec, piše Alo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh