Estrada

Mjesecima je pisala refren za ovaj hit, a rijetko ko zna da je pjevala i prateće vokale

Marina Tucaković izgubila je bitku poslije teške bolesti u 67. godinu.

Marina Tucaković - Pink

Najpoznatiji srbijanski tekstopisac posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gdje je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus.

Ona je u emisiji ‘Šta sam tebi & ko sam sebi’ otkrila na koji način je pisala pjesme, a često u toku spremanja ručka.

– Za Acu Lukasa sam pisala pola sata strofe, ali neće refren, neće. Nema šanse, mjesecima sam pisala. I onda je došla jedan dan moja žena što radi kod nas, reče mi da ne zaboravim ličnu kartu i tu mi dođe ideja… – otkrila je ona, a nadalje je otkrila svoju saradnju sa Zoranom Simjanovićem:

– Dođe kod mene Zoran, ja kuham grašak. Kaže mi da moramo neke pjesme za festivale da pišemo. Pusti mi melodiju, ja kuham i smišljam tekst. Ispadne uvijek dobro – rekla je kroz smijeh Marina, a onda je priznala da je bila u horu kao djevojčica:

– Imala sam sluha, bila sam i u horu. Pjevala sam i prateće vokale, ne mogu da se sjećam kome. Nisam usrećila tu osobu.

Podsjetimo, Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Njen život su obilježili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića. Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja djevojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila, a jednom prilikom je priznala kako je razmišljala o samoubistvu, ali ipak se okrenula poslu i utjehu pronašla u onome što najbolje radi, pisanju pjesama. Marina je govorila da bi voljela biti anonimna osoba i nije voljela da se mnogo pojavljuje na televiziji, a kad se pojavila na početku karijere bila je pod stresom kad bi trebalo da ide u neku emisiji, prenosi “Pulsonline“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh