Estrada

SADIK HASANOVIĆ SE OGLASIO DRUGI PUT NAKON ŠTO MU JE ZABRANJEN PRELAZAK SRPSKE GRANICE: Evo šta je sada poručio

Finalista posljednje sezone “Zvezda Granda”, Sadik Hasanović iz Srebrenika, početkom avgusta saznao je da mu je doživotno zabranjen ulazak u Republiku Srbiju.

Sadik Hasanoviić - Novi

Konkretno, njemu je ulazak zabranjen 2. avgusta, kada je vraćen sa graničnog prelaza Špiljani, a nakon što se prvobitno izvinio Srbiji i istakao da je bio mlad i nesvjesan toga šta pjeva, od Hasanovića sada dolaze pomalo drugačije riječi.

“Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati” rekao je Hasanović.

“Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga. Ne kapiram zbog čega bi trebalo da mi bude žao? Pa šta ako sam pjevao o Naseru Oriću? Imam pravo da slavim Orića” istakao je Hasanović, tvrdi Informer.

Podsjetimo, Sadik se nakon zabrane ulaska u Srbiju oglasio za avaz.ba.

Kako je rekao , na granici su ga pretresali, iz automobila skidali tapacirung.

“Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna” kazao je Hasanović.

Kako se navodi u odluci koji su mu službenici uručili na granici, a koju je dostavio medijima, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da “je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh