Estrada

“HONORARI OD 100.000 I 200.000 EURA SU LAŽ” Evo koliko iznosi najveća plata u Zvezdama Granda, JUTROS PRODUKCIJA OTKRILA DETALJE

Nedugo nakon što je objavljeno da članovi žirija muzičkog takmičenja Zvezde Granda dobijaju astronomske honorare po emisiji, oglasila se pres služba Grand produkcije i otkrila da najviša plata iznosi 2.000 eura.

Zvezde Granda - Screenshot/YouTube

Umjesto tvrdnji da Jelena Karleuša zarađuje 240.000 evra po sezoni, otkriveno je da najviši iznos, koji je daleko od pomenute cifre, dobija Saša Popović.
Saopštenje Grand produkcije prenosimo u cjelosti:

“Naviknuti na činjenicu da godinama unazad nova sezona ‘Zvezda Granda’ okupira veliku pažnju javnosti, te da se svakog avgusta spekuliše na temu nasih članova žirija, uz svo razumijevanje medija, natpise na temu honorarara u našem takmičenju moramo oštro demantovati.

Astronomski iznosi koji se spominju kao honorarni za učešće u emisiji, aposutno ne odgovaraju istini, s obzirom na to da niko od članova žirija nema nikakav ugovor o dobijanju pomenutih iznosa, niti ih dobijaju.

Takođe, kako je Grand produkcija prodata, Saša Popović kao predsjedavajući član žirija, radi kao kreativni direktor našeg takmičenja za šta inkasira honorar od 2.000 eura iliti 236.000 dinara koliko iznosi zvanični srednji kurs Narodne banke Srbije, što se može provjeriti.

Sve ovo napominjemo kako se javnost ne bi dovodila u zabludu, te naši članovi žirija predstavljali kao neprofesionalci, koji se svađaju zbog visine nečijeg honorara, jer je riječ o ljudima koji imaju ozbiljne karijere i mimo našeg takmičenja.” piše “Mondo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh