Estrada

Poslije 19 godina isplivala velika tajna Merlinovog hita: Otkriveno kako je nastao čuveni duet “Pustite me”!

Balada “Pustite me” jedna je od značajnijih u karijeri Dina Merlina, a otpjevao ju je s Osmanom Hadžićem.

Dino Merlin - Facebook

Pjevač, tekstopisac i kantautor Dino Merlin jedan je od najuspješnijih u regionu već dugi niz godina i napisao je brojne hitove za velike zvezde, između ostalih i za Cecu Ražnatović, a među njegove najveće hitove ubraja se i pjesma “Pustite me”, duet sa Osmanom Hadžićem.

Iako ovu baladu većina nas dobro zna i preko noći je pre 19 godina postala hit, malo ko zna kako je uopšte došlo do saradnje pjevača, za koju se ispostavilo da je bila pun pogodak.

“To je bilo spontano. Ja sam bio predpevač na jednoj njegovoj evropskoj turneji. Iz toga se izrodila sjajna saradnja i druženje, te mi je on jednom prilikom obećao da će mi napraviti pjesmu”, otkrio je Osman Hadžić u jednoj od Grandovih emisija.

“Pošto je tu bio studio, Dino je otišao da otpjeva bez ikakve najave i dogovora da to treba da bude duet. Kada je otpjevao kompletnu pesmu, on je rekao da se druga strofa i refren ostave za mene. To je bilo kao da ste dobili sedmicu na lotou. Najbolji poklon. Spontano i bez dogovora. Mi smo se zaista godinu dana intenzivno družili i bili zajedno”, ponosno je ispričao Osman, koji je dodao da su se na tom njegovom albumu našle još dvije pjesme koje je napisao Dino Merlin,prenosi Mondo.

Ovo nije prvi put da se uz Dina Merlina vežu samo najbolje osobine. Nedavno su i komšije o njemu u Sarajevu imale samo riječi hvale, navodeći kako se ponaša kao sav normalan svijet i dio njih.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh