Estrada

EUROSONG OBJAVIO ŠTA JE PRONAĐENO NA STOLU PJEVAČA: Pregledali su spornu snimku, evo šta su saopštili javnosti

Talijan je na konferenciji za novinare rekao da je kupio staklo od čaše koju je razbio njegov gitarist, a organizatori Eurosonga su odmah pokrenuli istragu.

Damiano David - Screenshot

EBU, organizator Eurosonga, oglasio se o sinoćnjem skandalu u kojemu je Damiano David, frontmen talijanskog benda Maneskin koji je pobijedio na Eurosongu, optužen da je šmrkao drogu sa stola u Zelenoj sobi. Talijan je na konferenciji za novinare rekao da je kupio staklo od čaše koju je razbio njegov gitarist, a organizatori Eurosonga su odmah pokrenuli istragu.

“Svjesni smo špekulacija oko videoisječka talijanskih pobjednika Eurosonga u Green roomu sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pjevač po dolasku kući podvrgnut će se dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizirati testiranje.

Bend, njihov menadžment i šef izaslanstva obavijestili su nas da u zapozorju nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač očistio komadiće stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo doista pronađeno nakon provjere na licu mjesta. Još uvijek pažljivo pregledavamo snimke i pravodobno ćemo objaviti sve nove informacije”, stoji u službenoj objavi EBU-a. Naglasili su da i dalje pregledavaju spornu snimku.

Snimka na kojoj se Damiano David naginje nad stol noćas je obišla svijet i hiljade ljudi na društvenim mrežama optužile su pjevača da je na Eurosongu konzumirao drogu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh