Estrada

Muzika spojila Nenu Murića sa rođacima u Austriji

Neno Murić svojim pjesmama već godinama uveseljava fanove širom regiona.

Neno i Armin Murić - PR / Haber.ba

I njegova posljednja pjesma “Bit ću tvoja sjena” vrlo brzo je našla put do publike u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, ali je osvojila i simpatije Bosanaca i Hercegovaca koji žive širom svijeta.

Upravo je ova pjesma spojila Nenu sa njegovim rođacima. Naime, sponzori na njegovom novom spotu su Mirsad i Armin Murić, vlasnici firme A Group iz Klagenfurta u Austriji.

Otac Mirsad je preko prijatelja došao u kontakt sa Nenom. Nakon prvog razgovora shvatili su da smo bliski rođaci i nakon toga smo u svakodnevnom kontaktu. Kada je Neno rekao da priprema novu pjesmu, otac je izrazio želju da bude dio projekta i tako je sve skrenulo. Jedva čekamo da se epidemiološka situacija smiri i da se lično upoznamo sa Nenom i proslavimo uz harmoniku i pjesmu – kaže Armin Murić.

I Armin je muzikalan i od 12. godine je počeo svirati harmoniku.

Profesor mi je dugo vremena bio prof. Muamer Kebić. Muzika je moja velika ljubav, ali od 18 godine sam se potpuno posvetio privatnom biznisu i pomagao sam ocu oko firme A Group. Ipak, nakon dvije godine pauze ponovo se vraćam muzici i počeo sam nastupati. Pratio sam na nastupima brojne pjevače širom Austrije. Definitivno sam ljubitelj narodne muzike, a zabavnu muziku ne sviram, ali volim poslušati. Omiljeni pjevači su mi Šerif Konjević i Rade Kosmajac. U Austriji ima dosta naših muzičara i pjevača. Među najcjenjenijim je maestro Edo Krilić koji je pravi virtuoz na harmonici – kaže Armin Murić.

Neno i Armin Murić – PR / Haber.ba

Armin Murić i Šerif Konjević – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh