Estrada

Prije pjevanja bavila se košarkom: Lepa Brena bila najbolja na terenu!

Pjevačica Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, izgradila je ogromnu karijeru na nadimku po kojem je postala prepoznatljiva svima, a jednom prilikom je otkrila i da su dva muškarca zaslužna za njega.

Lepa Brena - Ana Paunkovic

Nadimak Brena, pjevačica je dobila 1975. godine, još u srednjoškolskim danima, a udijelio joj ga je njen košarkaški trener, o čemu je ona govorila u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – godine Slatkog grijeha”, koji je prikazan na jednoj televiziji.

Počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: ‘Fahreta, Fahreta!’ Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: ‘Ja ću tebe zvati Brena’. Ja kažem: ‘Ko je ta Brena?!’ Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša”, ispričala je.

Pjevačica je potom objasnila da je “Brena” u Bosni i Hercegovini sinonim za lijepu djevojku.

U Bosni, to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam voljela da se ističem, da se izborim za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala”, rekla je, prenio je Mondo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh