Estrada

Šta je rekao sin Đorđa Balaševića 2 mjeseca nakon smrti oca: Naježit ćete se

Aleksa Balašević, sin jednog od najpopularnijih kantautora, pokojnog Đorđa Balaševića, uskoro će početi sa snimanjem filma “Megdan”.

Đorđe Balašević sa sinom - Instagram

On je otkrio je kako se bori sa velikim gubitkom koji je osjetila njegova porodica prije skoro dva mjeseca, kada je preminuo njegov otac. Aleksa je otkrio i detalje scenarija koji priprema za veliki filmski projekat, te priznao da je jedan od likova u filmu inspirisan pjesmom njegovog oca “Čovek sa mesecom u očima”.

Iako nije bio pretjerano voljan da otkriva detalje, priznao je da zahvaljujući činjenici da mu je otac utabao put svojom slavom, on sada može da se posveti i radu u filmskoj industriji.

Snimanje filma očekujemo sljedeće godine. Novi Sad zaslužuje moderni igrani visokobudžetni prvi film o sebi, a zatim borci, kao što rekoh, nečiji sinovi, muževi, očevi koji su za vrijeme korone ispunjavali ili odlagali svoje snove u tom ringu bez publike… Novi Sad zaslužuje da ima takav film, mogu slobodno reći, međunarodne visokobudžetne produkcije. Zahvaljujući svemirskoj veličini mog velikog oca, imam odlične pregovore sa jednom državom na drugom kontinentu u kojoj bi trebalo takođe da se snima – rekao je Aleksa, a potom se dotakao i svog velikog gubitka.

Ja nikad nisam ostao bez oca. Naopako. Kad je moj otac u pitanju, ne postoji mjesta za tugu, žalost, pa ni smrt. Mnogi to ne razumiju, ali ne mogu da im dočaram. To je neki osjećaj koji zaista sam sebi ne mogu da opišem. Bogu hvala pa je tako – bilo je sve što je mladi Balašević rekao o svom pokojnom ocu, a onda dodao kako izgleda njegova životna borba nakon svega.

Borba počinje rođenjem, a pitanje je da li se završi sa umiranjem. Za nas koji vjerujemo u boga živih, možda borba traje vječno. Borba od nas vijekovima traži ako želi da bude upamćena da je učinimo onakvom kakva ona jeste. Poštena i veličanstvena – kaže on.

Aleksa se ozbiljno posvetio radu na filmu i na taj način okupirao svoje misli.

Film prati nekoliko različitih ljudi sa više životnih megdana koji vode. Glavni lik je, naravno, inspirisan klasičnim idolom mladih i onih koji se bore za bolje sutra. Glavna uloga je rezervisana za jednog od naših najgledanijih glumaca. Naravno da je riječ o najpoznatijim srpskim glumcima, i starijim i mlađim. Mnogi su nestrpljivi da vide ko će glumiti ulogu koja je inspirisana pjesmom mog oca “Čovek sa mesecom u očima”. On filmu predstavlja borca, pjesma je sama po sebi preteška, mogu misliti kakva će tek biti uloga – kaže Balašević, piše “Srbija danas“.

Aleksa Balašević – Screenshot


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh