Estrada

Na 2. godišnjicu Jelena na grob majke Divne donijela na postolju od cvijeća ogromnog bijelog labuda

Pjevačica Jelena Karleuša s porodicom je otišla na grob njene majke Divne Karleuše, na drugu godišnjicu smrti nekadašnje radio-voditeljke.

Jelena Karleuša - Telegraf.rs

Mjesto gdje Divnino tijelo počiva već dvije godine nije moglo da se vidi bez svježeg cvijeća, koje Jelena svake nedjelje donosi i mijenja. Na drugu godišnjicu smrti, spomenik je prekriven cvijećem, a najupečatljiviji je labud napravljen od njega, dok je pod njim ljubičasto srce, također napravljeno od cvijeća. Vidi se i veliko bijelo srce s nekoliko crvenih ruža, te brojni buketi i korpe, prenosi “Telegraf“.

Inače, stari Sloveni vjerovali su da labud predstavlja dušu predaka. Zbog svoje čiste bijele boje u mnogim dijelovima svijeta labud je simbol svjetlosti, čistoće, nevinosti, ljubavi.

U starom Egiptu, vjerovalo se da duše pokojnika labud odvodi na onaj svijet, dok je u rimskoj mitologiji labud smatran za svijetu pticu i povezivan je s Venerom, boginjom ljubavi, piše “Doznajemo“.

Podsjetimo, Jelena je prije odlaska na groblje na Instagramu objavila majčinu nasmijanu fotografiju, ali tužnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

Divna Karleuša – Screenshot

“Samo zatvorim oči i tu si… čujem ti glas i sve bude ok. Volim te, ne brini…

(Slika je nastala u bolnici VMA, fotografisala sam je prelepu i nasmejanu dok idemo da primi hemioterapiju. Dobila ih je bezbroj, uvek nasmejana i da niko ne vidi koliko joj je teško… da ne vidim ja… Ko je poznavao Divnu zna da se rečima takva žena ne može opisati… a ovu sliku stavljam samo da bi ljudi videli koliko je lepa… moja ljubav, moj borac, moje sklonište od zla, moj mir… Svaki moj uspeh bio je zbog nje, da bude ponosna… i svaki će biti za nju).”

Podsjetimo, Divna je preminula 03.03.2019. godine, oko 12:30 časova, u svom domu u Beogradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh