Estrada

Dino Merlin: “Bio sam kao biljka, teško bolestan, nije me zanimao ni život, ni smrt”

Pjevač Dino Merlin jedan je od najuspješnijih na Balkanu, a sada je prvi put javno progovorio o teškom periodu bolesti i borbi, te priznao da je čak razmišljao i o povlačenju sa scene.

Dino Merlin - Screenshot

Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako da me ništa nije interesovalo, ni život ni smrt. To je bio period kad sam bio biljka. Svašta mi je tada padalo na pamet, razmišljao sam i da napustim muziku. No, odlučio sam nastaviti i 2000. snimio sam album “Sredinom”, na koji sam jako ponosan – rekao je Merlin.

Prisjetio se i perioda kada je radio u fabrici ležajeva.

U pauzi bih zapisivao stihove na papir, a kolege su mi se smijale. Rekao sam im da će me jednog dana gledati na televiziji, da ću biti slavan – ispričao je Dino u emisiji “U svom filmu”, na HRT-u, prenosi “Pulsonline“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh