Estrada

Nepoznati detalji ogromne ljubavne priče: Đorđe je Oliveru zaprosio telefonom, a zbog tužnog razloga nisu pravili svadbu

Danas nas je napustio jedan od najvećih domaćih kantautora Đorđe Balašević.

Olivera i Đorđe Balašević - Espreso.rs

Vijest o smrti Đorđa Balaševića rastužila je danas cijeli region, ali nikog više nego njegovu porodicu.

Pozanti muzičar je oženjen Oliverom s kojom je dobio kćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu, a nerijetko je isticao kako je Olivera njegova najveća ljubav.

Đorđe je smatrao da je njegov život dobio suštinu i formu tek kada je upoznao svoju suprugu Oliveru.

Ona je došla iz Zrenjanina sa stipendijom jer je bila istaknuti sportista, olimpijski kandidat i reprezentativka u gimnastici. Bila je veoma siromašna i živjela je sa majkom u teškim uslovima. Za razliku od nje, Đorđe je bio “razmaženo dijete” kome su roditelji bili u inostranstvu, a njega su sa 18 godina pustili da živi sam i da vozi kola.

Kad su se upoznali, odmah su se posvađali oko životnih principa. Osvojila ga je kada mu je tražila da joj pričuva šnale pošto je išla da se kupa izvodeći salto koji je svim muškarcima na plaži oduzimao dah. Kada je otišao na ljetovanje u Umag, shvatio je da mu nedostaje i pozvao ju je sa recepcije hotela i pitao da se uda za njega. Nije stigla ni da odgovori, a on je sjeo u golf i vozio do Zrenjanina.

1981. godine su se vjenčali, ali nisu pravili veliku svadbu jer je pjevačeva majka preminula godinu dana ranije. Sve stvari koje imaju stekli su zajedno što im daje posebnu vrijednost. Namještaj su kupili od novca koji im je donio album “Pub”.

Privatno sam zaljubljen u Oliveru, baš ono, kao da je tuđa, Bože prosti“, izjavio je on jednom prilikom.

Kćerku Jovanu je prvi put vidio kada je imala mjesec dana jer je bio u vojsci i nije smio da prelazi granicu, a Olivera se porodila u Budimpešti jer je u Novom Sadu vladala epidemija meningitisa. Imao je ogromnu tremu kada je čekao da se rode Jelena i Aleksa, ali svoju djecu smatra najljepšim stvarima koje su mu se u životu desile.

Za velike praznike, ljetnje i zimske odmore nije nastupao jer je želio da provodi vrijeme sa njima. Mediji su ga više puta razvodili na šta on kaže da njegov razvod traje duže od mnogih brakova.

2013. godine Đorđe je postao deda po prvi put jer mu je kćerka Jovana rodila unuku Simonu. Dvije godine kasnije, glumica je ponovo rodila kćerku, piše “Mondo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh