Estrada

Vera Matović ima najskuplju vilu na estradi, a da vidite unutrašnjost: Ovo nismo očekivali

Nekoliko decenija pjevačke karijere koje su iza nje pjevačica je uložila u svoj novi dom – vilu u blizini groba Josipa Broza Tita na Dedinju.

Vera Matović - Screenshot

Jedna od najskupljih vila u Beogradu u vlasništvu je pjevačice Vere Matović, koja je kako se priča za ovu predratnu kuću iskeširala čak 3 miliona eura.

Nekoliko decenija pjevačke karijere koje su iza nje pjevačica je uložila u svoj novi dom – vilu u blizini groba Josipa Broza Tita na Dedinju, a kako se pisalo morala je da se odrekne svog velikog blaga kako bi pazarila ovu skupocjenu nekretninu.

Vera Matović je decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara iz 20. vijeka, a izdvajaju se djela Save Šumanovića, Uroša Predića i Paje Jovanovića. Iako pjevačica nije voljela da javno govori o svojoj kolekciji, godinama se pričalo da Verina zbirka vrijedi milione eura.

– Za kuću kao iz bajke, trebalo je odvojiti mnogo novca, tako da je jedino rješenje bila prodaja zbirke slika. A postoji još jedan razlog: prije nekoliko godina opljačkana je njena kuća na Zlatiboru, pa iako tu nije držala slike, shvatila je da joj u ovim godinama ne treba takav stres. A lopovi kuću sa Dedinja ne mogu da odnesu – rekao je jednom prilikom za beogradske medije izvor blizak pjevačici, piše ALo.

Inače, Vera Matović ima karijeru dugu više od 50 godina, a kako su paparaci jednom prilikom uslikali, sve kućne poslove obavlja njen suprug, prenosi “Novi“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh