Estrada

Kriv je! Halid Muslimović osuđen zbog nanošenja povreda Sonji Bašić: Evo koliku je kaznu dobio

Folk pjevaču je banjalučki Osnovni sud izrekao novčanu kaznu od 1.100 KM, za nanošenje povreda Sonji Bašić iz Melburna sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Halid Muslimović - Screenshot

Pjevač Halid Muslimović našao se pred sudom zbog optužbi bivše partnerke Sonje Bašić, koja je tvrdila da je zadobila tjelesne povrede tokom veze.

Naime, Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

Pjevač je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka, a nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbjednosti 400 KM, prenosi Srpskainfo.

Muslimović je prema optužnici krivično djelo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutru, na relaciji magistralnog puta Banjaluka-Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

– Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati – govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu pežo 607, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gdje je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

– Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesretna žena je zaprijetila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

– Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije – navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh