Estrada

Halid Bešlić: Bio sam pred razvodom, imam motel, pumpu…

Pjevač Halid Bešlić može da se pohvali brakom dugim 42 godine. Kako i sam voli da kaže, izabrao je suprugu Sejdu sa kojom će uživati do groba. Prvi put iskreno govori o braku, koji je uspio da sačuva pored brojnih nedaća. Ističe da je kompromis u svemu tajna uspjeha, piše srbijanski Blic.

Halid Bešlić - Blogspot

– Znaš kako kažu političari, najbitniji je kompromis. Sejda i ja smo 42 godine u braku. Prosto navika, život i obaveze, sve nas je to spojilo. Malo popusti ona, malo popustim i ja, i onda sve bude kako treba. U ove godine kada dođeš, nemaš ni kuda. Dok smo bili mlađi, bilo je trenutaka kada smo mogli da se rastanemo, ali tada su to bila drugačija vremena. Bojiš se šta će reći roditelji, komšije, okolina. Onda ti problemi prođu koji su nas mučili i pravimo se kao da se ništa nije ni desilo. Postojao je malo veći moral nego danas – iskreno govori Halid za “Blic“.

Njegov sin Dino živi u Frankfurtu sa suprugom Mahirom, a kako kaže, teško mu je što su daleko.

– Dino živi u Njemačkoj sa suprugom, tačnije u Frankfurtu. Tu su i moji unučići Lamija i Belmin Kan, koji me najviše raduju. Snaha mi je trenutno specijalizirala za magistra hemije i tamo radi. Znate kako, nije mi baš lijepo što su oni tamo i što su otišli daleko. Svaki dan se čujemo po pet puta dnevno, sva sreća, postoji ova tehnologija. Dino je dosta muzikalniji od mene, ali eto, nikada nije želio time da se bavi. Da je postajala mogućnost, vjerujem da bi se najbolje snašao u pop-rok muzici. Trenirao je i košarku u Bosni, bilo ga je na sve strane dok je bio mlađi. U Njemačkoj je sada druga priča, bavi se svojim biznisom – izjavljuje Bešlić.

Ne žali se na zaradu za vrijeme korone.

Hvala Bogu pa sam nešto i zaradio svih ovih godina, koliko se bavim pjevanjem. Imam štek i imam neki biznis koji vodim. Ako se ovako nastavi, sigurno bih mogao da izguram još dvije-tri godine da živim lagodno od šteka koji imam. Žao mi je kolega koji nisu u toj poziciji. Bio mi je i veliki problem sa mojim muzičarima, ali sva sreća, svi rade neke poslove sa strane i u raznim firmama. Jedan je profesor muzike, drugi inžinjer za rudnike, treći radi u banci. Sa te strane sam presretan, jer su i oni obezbijeđeni sad dok ne nastupamo – govori pjevač, koji posjeduje i motel, kao i pumpu koju je odlučio da iznajmi.

Pumpu je iznajmio i od nje dobija kiriju.

– Motel je moj i dalje. Smanjio sam kapacitet za nekih 30 odsto, ali i dalje radi. Ne mogu da se požalim. Imam četvero radnika, bitno je da njima mogu da isplatim plate i eto, šta meni malo ostane od svega toga. Ne tražim pomoć od države, pokrivam koliko mogu – smatra Halid, koji kaže da je glavni recept za uspjeh dobra pjesma.

– Ili imaš dobru pjesmu ili nemaš. Može se nekada proći na foru. Ali evo, koliko sam godina na estradi, u muzici je ili imaš pjesmu ili nemaš. Stilski se ljudi mijenjaju, pravi se kao nešto moderno, ali u stvari je to bez kvaliteta. Kvalitet drastično pada u našem poslu. Pokriva se rečenicom ovo je moderno i tako im sve prolazi na foru – ističe Bešlić, i dodaje kako je u sretna vremena mogao da zaradi dosta novca od prodaje albuma.

Prije su se snimali albumi i sav novac je ulagala diskografska kuća.

– Nisam plaćao ni autore, ni pjesme, nikakvog troška nisam imao. Sve je bilo besplatno, ali su oni imali veliku zaradu od prodaje albuma, velikih turneja, koncerata. Toga sada nema, sviramo žive svirke i tu zarađujemo. Imam nešto malo od Jutjuba i tih popularnih mreža, ali to nije ni blizu kao što je bilo prije. Nekada prodam 300.000 primjeraka albuma i od toga živim tokom cijele godine – zaključuje Halid Bešlić za „Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh