Estrada

Slavna zvijezda otkrila: “Od ove hrane skoro sam umro”

Iskustvo s hranom koje je doživjela svjetska muzička zvijezda Robbie Williams može se opisati riječima – vjerovali ili ne, ali uspjelo mu je!

Robbie Williams - Irishtimes.com

Pjevač je otkrio da se odrekao ribe i morske hrane i sada jede namirnice isključivo biljnog porijekla.

Williams je o svojim prehrambenim navikama razgovarao u radijskoj emisiji te otkrio da je jeo toliko ribe da se uspio otrovati živom.

Jeo sam ribu dva puta na dan i imao sam trovanje i najveću razinu žive u krvi koju su doktori ikad vidjeli“, kazao je Williams.

Kako je po prirodi veseljak i u tome je pronašao nešto dobro. “Prvo što sam pomislio kad sam to čuo je – pobijedio sam! To radi moj ego. Imam najvišu razinu žive – hmm jeste rekli najvišu? Hvala! Doslovno sam osvojio Merkurovu nagradu“, našalio se Robbie o svojoj kompetitivnoj prirodi.

Od ozbiljnijih posljedica trovanja spasila ga je supruga Ayda Field Williams, koja ga je i navela na to da testira nivo žive u krvi.

Testirao sam nivo žive jer je moja žena neurotična i stalno ide na sve moguće testove. I hvala Bogu, jer mogao sam odapeti od otrovanja živom i arsenom“, zaključio je on.

Kako ništa previše nije dobro, tako ne valja pretjerivati ni s inače zdravim namirnicama poput plave ribe. Simptomi trovanja živom, koja se u tijelu nakuplja kroz duži period vremena, uključuju depresiju, anksioznost, tremor, razdražljivost, probleme s pamćenjem, slabost u mišićima, promjene vida i probleme s govorom i slušanjem, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh