Estrada

“Oko dva iza ponoći kupi sve iz pekare i pokači na kontejnere, siromašnima” – Džej je pokazao koliko je veliki, a skroman: “Sjećam se kako je prije bilo, pa sada vratim…”

Džej Ramadanovski umro je jučer u 56. godinu u svom domu na Dorćolu, a za njim tuguju svi oni koji su godinama uživali u njegovom društvu, ili pak u velikim hitovima koje je za sobom ostavio.

Džej Ramadanovski - Screenshot

Džej je u više navrata pokazao svoju humanu stranu, ali o gestovima nikome nije pričao. Naime, on je mjesecima pred zoru kupovao sve što je ostalo od peciva u obližnjim pekarama i razdijeljivao onima koji nemaju za hljeb. Kako je za „Super TV“, pričao dobro se sjeća kako je njemu bilo i ne želi niko da živi na taj način.

– Uvijek pred kraj smjene negdje oko dva iza ponoći, a u nekim pekarama oko pet Džej dođe i kupi sve što je ostalo. Lijepo to razdijeli u kese i onda ih okači na kontejnere, odakle ih uglavnom Romi uzimaju. Nerijetko i preko dana kupi siromašnima hranu. Čak i kada je bio bolestan nije odustajao od toga, samo što su drugi kačili kese, a on je plaćao – ispričao je izvor, a Džej je svojevremeno skromno potvrdio.

– Uvijek počastim ljude koji nemaju, ne samo ja već i ti moji drugari sa Dorćola ili Menhetna, kako ga ja zovem. Uvijek pomognem kako mogu, za klopu, za ono osnovno. Sjećam se ja kako je prije bilo, pa sada vratim svima. U onim periodima kad sam nastupao po restoranima, ja uđem kod onih pozadi koji peru šerpe, pa sav bakšiš podijelim njima i čistačicama. Muzičari me kude, ja kažem, a vala neka sam im dao. Uvijek sam govorio, sirotinjo, i Bogu si teška. Što da se ne pomogne – rekao je folker tada, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh