Estrada

“Majka me nijednom nije posjetila, često zaplačem zbog toga” – Džeja je pratila teška sudbina, a ovako je govorio o odrastanju u domu

Proslavljeni pjevač Džej Ramadanovski preminuo je u 57. godini. Njegov život obilježilo je teško odrastanje, on je od najranijeg djetinjstva “šibicario”, a sa 11 godina bio je smješten u jedan beogradski popravni dom.

Džej Ramadanovski - Screenshot

– U knjizi ću opisati taj period u popravnom domu. Već sada znam da će knjiga imati 101 stranu. Uveče kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vrijeme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac – ispričao je Džej.

– Majka je brinula o mojim sestrama, a otac o meni. Često zaplačem zbog toga. U mojoj grupi u domu je bilo 12 problematičnih dječaka. Više puta smo išli na razgovor sa psihologom, to je bilo obavezno. Od cijele te grupe samo smo nas četvorica uspjeli u životu, osnovali smo porodice i počeli smo da radimo. Ostali su nastavljali da mijenjaju domove i ko zna kako su završili.

Po napuštanju doma, pjevač je popravio odnos sa majkom.

– Jedan od najljepših trenutaka u životu mi je prvi veliki koncert na Tašmajdanu 1991. godine. Tada sam dobio najljepši aplauz u životu, a posebno sam se raznježio kada se moja majka popela na binu i poklonila mi buket – dodao je Ramadanovski, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh