Estrada

Meghan Markle izgubila bebu

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle otkrila je da je imala spontani pobačaj. Meghan je o teškom periodu prvi put progovorila u članku koji je napisala za „New York Times“.

No image - Haber.ba

Izgubiti dijete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su iskusili mnogi, a o kojoj je malo ko govorio – otkrila je u svojoj priči Meghan.

Spontani pobačaj doživjela je ljetos i to dok je u rukama držala prvog sina Archieja.

Osjetila sam oštru bol. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pjevušeći uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija bila je čist kontrast mom osjećaju da nešto nije u redu. Znala sam, dok sam držala prvorođeno dijete, da gubim drugo – opisala je Meghan.

Nekoliko sati kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku. Osjetila sam da mu je dlan mokar i poljubila mu zglobove prstiju, mokre od naših suza. Zureći u hladne bijele zidove, oči su mi se zacaklile. Pokušala sam zamisliti kako ćemo zacijeliti -napisala je.

Zatim je opisala i kako se pokušavala držati stabilno u javnosti te se prisjetila intervjua s Tomom Bradbyjem kad je umalo zaplakala pred kamerama.

Hvala vam na pitanju. Nije me puno ljudi pitalo jesam li ok – odgovorila mu je tad na pitanje je li dobro.

Nije ni znala da će njen odogovor dirnuti mnoge.

Odgovorila sam mu iskreno, nisam ni znala da će moj odgovor dirnuti mnoge druge, nove mame i one starije i sve one koji su u tišini patili – prisjetila se Meghan, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh