Estrada

Nije muzej, ali je raj: Ilda renovirala Šabanovu kuću u Šapcu, šta je uradila s tatinim stvarima

Pjevačica Ilda Šaulić, kćerka pokojnog pjevača Šabana Šaulića, otkrila je da je renovirala očevu kuću.

Ilda Šaulić - Screenshot

Iako se u dosta pisalo o tome da će kuća pokojnog pjevača Šabana Šaulića biti pretvorena u muzej ili pak prodata, do toga nije došlo do današnjeg dana.

Kuća je sređena. Ja sam je sredila za život. Promijenjeno je dosta toga, renovirana je. Ja sam je ušuškala tako da uvijek kad poželim, otvorim vrata i uđem u mali raj. To mi je bilo bitno. Da li će jednog dana postati muzej, to ćemo još vidjeti – otkrila je njegova kćerka Ilda i dodala:

Šabanove stvari će biti tu, a ima i dosta naših porodičnih stvari ostalih od bake, deke, tate, ali ništa od toga nije prilagođeno muzejskoj postavci već življenju.

Kada je riječ o inicijativi da Šaban dobije ulicu u rodnom Šapcu, Šaulićeva ističe da je upoznata sa tim, ali da to još uvijek nije sprovedeno u djelo.

Čula sam za tu inicijativu. On je zaslužio tako nešto. Tata je taj Šabac proslavio na najljepši mogući način, pored Cicvarića. Mislim da bi to bilo baš lijepo – poručila je pjevačica za “Svet“.

Kuća Šabana Šaulica – Screenshot


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh