Estrada

“Svega mi je preko glave” – Intervju koji je Toše Proeski dao dan prije smrti danas izaziva jezu

Toše Proeski je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj prije 13 godina, a sada je na Fejsbuku osvanuo posljednji intervju koji je dao samo dan prije smrti.

Toše Proeski - Faktor

– Hvala ti što si gostovao u osmoj sezoni “Vrteleške”. Želim ti ugodan put do Zagreba, ugodno snimanje novog spota, dva spota. Nadam se da ćeš se vratiti uskoro i da ćemo se vidjeti van profesionalnih okvira – poručio mu je voditelj, dok je voditeljka dodala:

– Ti znaš koliko te volim. Zlato moje, čuvaj mi se. I nemoj dijeliti energiju na sve strane.

– Sunce moje. Uspijevam da se sačuvam koliko-toliko – bile su posljednje riječi pjevača, koji se u spomenutoj emisiji, kako prenosi “Kurir“, žalio da je njegov normalan život prestao onog dana kada je postao velika zvijezda na prostoru bivše Jugoslavije.

Želim (prim.aut. da se sklonim sa strane), ali ne mogu. Mašinerija me je stavila u, kako to kažu, bubanj i gotovo. Nema vraćanja. Potreban mi je oporavak od svakodnevnih intervjua, od šminkanja, pa od skidanje te šminke, pakovanja… Svega mi je dovde – poručio je Toše pokazujući rukom na čelo, da bi potom priznao da mu smeta to što mu karijera ide uzlaznom putanjom.

Želim (prim.aut. da sam prošetam ili odem u šoping), ali ne mogu. Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao sebi: “Ovo mi se dopada, ući ću da kupim”. Misliš da ne želim i volim? Želim kao i svaki normalan čovjek – ispričao je tada Proeski, koji je poginuo sutradan, 16. oktobra 2007. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh