Estrada

ESTRADA NA POPUSTU! PJEVAČI SPUSTILI CIJENE: Evo za koliko sada rade

Neki ne nastupaju uopšte otkako je zavladala epidemija

Pjevači estrade već dugo vremena ne nastupaju, tačnije od marta, otkako je počela epidemija koronavirusa.

Ipak, pojedini pjevači su održali poneki nastup kada je to bilo moguće, međutim, morali su da spuste cene nastupa zbog opšte krize koja je zavladala.

Posla je sve manje, u klubovima ograničen broj ljudi, što se odrazilo i na zaradu pevača.

Katarina Grujić zarađuje upola manje prije nego što je čitavu planetu paralisala korona. Kako se šuška, ranije je uzimala i do 4.000 eura po nastupu, dok trenutno pjeva za 2.000,prenosi Novi.

Kaća, međutim, nije jedina – Andreana Čekić spustila je svoju cijenu sa 5.000 na 4.000 eura, Dara Bubamara zarađuje 2.000 eura manje (4.000 umejsto doskorašnjih 6.000), Sloba Radanović 4.000 umjesto 7.000, dok Kaća Živković pjeva za 1.500 eura (cijena joj je do sada bila 3.000).

Pejvačica Edita Aradinović nedavno jeotkila da se njoj ipak nije promijenila cijena nastupa, a šta je još izjavila na tu temu za Objektiv.rs pročitajte u sledećem tekstu.

Isti je slučaj i sa jpevačima iz “komšiluka” – Jelena Rozga nastupila je prije nekoliko nedelja u jednom beogradskom restoranu, gdje nije zaradila 12.000 eura, koliko joj je ranije iznosio honorar, već 9.000. S druge strane, Džala i Buba i dalje traže 12.000, cijenu ne spuštaju, zbog čega su im brojne tezge otkazane.

Mišljenja su podijeljena, a poznati menadžer iz Sarajeva Mario Softa smatra da su tek ove snižene cijene pjevača zapravo realne.

“Ove cijene koje su spustili su baš onakve kakve treba da budu. I te cijene su visoke za neke pevače kojima su propali kriminalci, takozvani menadžeri, po zapadnoj Evropi podigli cene, jer oni ne vrede ni pola od toga što su spustili. Ne vrijede jer ne ispoštuju za dva sata ništa što bi trebalo, izuzev istinskih zvezda kao što su Čola,Ceca, Dino Merlin, Aca Lukas. Korona je dobro došla da se postave tamo gdje jesu. Da bi tražio 10.000 eura, pjevač mora da dovede u diskoteku najmanje 2.000 ljudi, a ne 200, kao što oni rade”, smatra Softa, dok drugačije mišljenje ima Goran Lečić Leka.

“Smatram da ovaj period nije reper za cijenu. Ovo je period koji je nepredviđen i nadam se da se nikada neće ponoviti. Moji ljudi i ja imamo maksimalno razumijevanje jer ovo nije period kada treba da mjerimo cijenu nastupa. Pa vlasnici klubova nemaju mogućnost da prime ljude, pa samim tim ni da plate pevače u punoj cijeni. To je glavna stvar u ovom poslu. Neki pjevači su se u to uklopili i rade, a neki nisu hteli da spuštaju cijene, pa i nemaju posla, već čekaju da sve prođe, pa da nastave s radom “, zaključuje Lečić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh