Estrada

“ZVAO SAM GA, REKAO MI JE DA NIJE DOBRO” ERA OJDANIĆ OTKRIO NEPOZNATE DETALJE O BORI DRLJAČI: Ne može zaustaviti suze

Narodni pjevač Bora Drljača preminuo je jučer u 80. godini nakon opake bolesti.

Njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Era Ojdanić u emisiji “Puls Srbije” na Kurir televiziji, govorio je o gubitku prijatelja, ali se i prisjetio njihovog druženja.

“Teško sam podnio njegovu smrti. Mi smo 55 godina dijelili posljednju koru hljeba. Prije jedno mjesec i po dana kada je on izašao iz bolnice, radili smo jednu emisiju, i ja ga pitam: “Boro, brate moj, kako si?”, a on mi je odgovorio da nije dobro i da mu je Bora rekao da je izgubio na kilaži i da se prepolovio”, rekao je Era u svom uključenju.

Ojdanić se prisjetio i njihovog posljednjeg susreta, i tada mu je Drljača rekao da nije dobro sa zdravljem.

“Rekao mi je: “Nije dobro”. Čim je on to rekao, znao sam da nije dobro sa zdravljem. Rekao sam da mu nije ništa, da će pobijediti sve što ima. Poslije toga se nismo vidjeli, čuli smo se telefonom, i rekao je da je dobro. U zadnjih 10, 15 dana okretao sam njegov broj telefona, ali se nije javljao. Poslao sam mu poruku samo da mi javi kako je i da li je dobro. Prije 3 dana stigla mi je poruka sa njegovog broja, djeca njegova su mi poslala da je izašao iz bolnice, da je bio na zračenju, da je mnogo loše, ima karcinom na mozgu”, rekao je on i dodao:

“Nisam znao da je u bolnici. Sinoć kad su mi javili da je preminuo plakao sam cijelu noc, izjavljuju mi saučešće kao da sam član porodice. Boru nikada do kraja svog života neću zaboraviti. Bio mi je kao brat!”, poručio je Ojdanić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh