Estrada

Nekada konobarica i rijaliti učesnica, a danas udata za princa i ima savršen život

Čak je i nekoliko puta pozirala za muške časopise

Sofia i Carl Philip - Avaz

Princeza Sofia Helkvist (Sofia Hellqvist), vojvotkinja od Vermlanda, najkontroverznija je članica švedske kraljevske porodice. Dok su se konzervativni Britanci žustro protivili ženidbi princa Herija (Harry) s bivšom glumicom, švedski princ Karl Filip (Carl Philip) oženio se nekadašnjom rijaliti zvijezdom i manekenkom koja je nekoliko puta pozirala obnažena za muške časopise.

Lijepa Sofia sudjelovala je u dokumentarcu “In Princess Sofia: Project Playground” u kojemu je govorila o svom životu u kraljevskoj porodici u koju je ušla kao obična građanka, prenosi “Avaz“.

Osvrnula se i na Megan Markl (Meghan Markle) te njezino odstupanje s dužnosti te kazala da ona to nikad ne bi napravila.

– Uistinu ne bih. Mislim da sam pronašla savršen balans i doista vidim samo pozitivno u svemu što sam prošla kroz sve ove godine pune uspona i padova. Zapravo, velika je prednost što imamo priliku živjeti pomalo u oba svijeta – rekla je princeza.

Otkako je članica kraljevske porodice Sofia brine o nekoliko humanitarnih organizacija, a najviše je angažirana u udruzi koja se brine o djeci koja su žrtve porodičnog nasilja.

Javnost je oduševila i tokom krize s koronavirusom, kada je volontirala u bolnici i pomagala zdravstvenim radnicima.

Majka je dvojice sinova, princa Aleksandera (Alexander) i princa Gabriela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh