Estrada

Lepa Brena joj je bila dadilja prije nego što je postala zvijezda, a danas se i ona bavi pjevanjem

Lepa Brena ponosno nosi titulu jedne od najvećih pjevačkih zvijezda nekadašnje Jugoslavije, a, za razliku od dobrog dijela tada popularnih muzičara, ona i danas uvažava status žive legende.

Lepa Brena - Ana Paunkovic

Ipak, i ona je nekada bila sasvim obična djevojka sa velikim snovima, te se bavila poslovima koji nemaju veze sa estradom, a jedan od njih je bio vezan za čuvanje djece, piše “Pulsonline“.

Naime, Brena se u Beograd doselila 1979. godine kako bi upisala studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu. Kako je njena petočlana porodica živjela samo od očeve plate, koji je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica, Jahićeva je morala da se zaposli ne bi li finansirala studije.

Pjevačica se tada javila na oglas porodice Štajdohar, ne bi li čuvala novorođenu kćerku mladog bračnog para Cvete i Milisava. Riječ je o Ani, koja je, takođe, godinama kasnije postala pjevačica grupe “Tap 011”, a zatim i samostalni izvođač.

Ipak, Brena je ubrzo shvatila da ne može da opstane u velikom gradu sa malim primanjima, a da na sve to uporedo i studira, te se vratila u rodno Brčko, gdje je je, javivši se na oglas za pjevačicu benda “Lira Šou”, načinila prve korake ka stvaranju jedne od najvećih muzičkih zvijezda na našim prostorima ikada.

– Tog perioda se zapravo i ne sjećam, jer sam bila beba. Ono što znam, čula sam od svojih roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace – ispričala je Štajdoharova za “Star”.

– Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom.

Ana Štajdohar – RAS Srbija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh