Estrada

Manekenka će debelo platiti: Sandri oduzimaju dijete, mora na liječenje

Manekenka Sandra Obradović u nedjelju oko 16 sati privedena je u policijsku stanicu 29. novembar zbog toga što je pod uticajem alkohola izazvala lančani sudar na Novom Beogradu..

Sandra Obradović - Instagram

Manekenka Sandra Obradović u nedjelju oko 16 sati privedena je u policijsku stanicu 29. novembar zbog toga što je pod uticajem alkohola izazvala lančani sudar na Novom Beogradu, kada je udarila u tri parkirana vozila i počinila veću materijalnu štetu. Njen nevjenčani suprug Vladimir Babić je poludio zbog njenog neodgovornog ponašanja i zato što je vozila sa dva promila alkohola u krvi, te ju je nakon ovoga opet prijavio Centru za socijalni rad.

Naime, na društvenim mrežama objelodanjen je uznemirujući snimak na kojem se vidi da je Obradovićeva bila van sebe, u pijanom stanju, i nije mogla tečno da govori, a porodični prijatelj ovog para za “Srpski telegraf” otkriva da je Vladimir bio bijesan kada je saznao šta je Sandra uradila, a kada je pogledao snimak, odmah ju je prijavio da bi zaštitio osmomjesečnog sina.

Vladimir je prijavio slučaj Centru za socijalni rad pošto je Sandra vozila pijana. On je nju već prijavljivao da je nepodobna majka, da pije, te da ne brine dobro o njihovom sinu. Ovim je dokazala da ugrožava i svoj život i život ljudi oko sebe jer je alkoholičar, čime ugrožava i dijete ako je sa njom, i Vladimir je tražio starateljstvo. Pošto je do sada dijete viđao određenim danima, a mali je bio kod nje, sada je tražio da dijete bude kod njega, a da ga majka viđa u kontrolisanim uslovima, tj. u Centru za socijalni rad u prisustvu socijalnog radnika, i da krene na liječenje od alkoholizma – kaže za list Babićev i Obradovićkin zajednički prijatelj.

Kako bismo provjerili da li će ovaj incident umnogome uticati na to da starateljstvo nad osmomjesečnim sinom Andrejem pripadne Vladimiru, kontaktirali smo sa advokatom Ivanom Simićem, koji ima veliko iskustvo u domenu porodičnog prava.

Sud će nakon pažljivo sprovedenog sudskog postupka i ocjene svih dokaza doneti najbolju odluku za dijete. Ovaj kritični događaj može, ali i ne mora, biti odlučujući razlog, sam po sebi, da se dijete povjeri ocu, kaže advokat Ivan Simić

Pod pretpostavkom da postoji prethodna sudska odluka, svaki supružnik odnosno roditelj može tražiti promjenu te odluke u pogledu vršenja roditeljskog prava. U slučaju da sudska odluka ne postoji, već se roditeljsko pravo vrši po samom zakonu do donošenja odluke, svaki roditelj može tražiti da mu se odlukom suda povjeri dijete na staranje. Ova mogućnost postoji i sa i bez ovog kritičnog događaja, pa samim tim i otac ima pravo da traži potpuno starateljstvo nad sinom. Sud nakon pažljivo i brižljivo sprovedenog sudskog postupka i ocene svih dokaza donosi najbolju odluku za dete. Ovaj kritični događaj može, ali i ne mora, biti odlučujući razlog, sam po sebi, da se dijete povjeri ocu, ali o tome će odluku donijeti sud, cijeneći i ostale okolnosti – kaže Simić za Srpski telegraf i dodaje:

Očevidac: Sandra je bila drogirana

Komentar jednog od očevidaca saobraćajne nezgode se mogao čuti na snimku koji je postao viralan.

Ovo nije realno, brate, ona je drogirana. Ona nije dobro – govori jedan od prisutnih sugrađana koji se zadesio na mjestu nesreće.

– Događaj sam po sebi jeste inicijalna kapisla i može hipotetički biti od značajnog uticaja, ali se u posebnom prekršajnom postupku mora utvrditi (Sandrina, prim. aut.) krivica za vožnju u pijanom stanju, pa se potom u postupku za povjeravanje procjenjuje da li je postoji kontinuitet ovog ili sličnog društveno opasnog ponašanja, kao i u kojoj mjeri je od uticaja na samo dijete. O svemu tome konačnu odluku daje sud uz pomoć Gradskog centra za socijalni rad i eventualno komisije sudskih vještaka iz Palmotićeve ili druge medicinske ustanove. Ne možemo prejudicirati, apriori i reći da će ovaj događaj dovesti do gubitka starateljstva nad djetetom, ali ne možemo tu opciju ni potpuno isključiti.

Sandra je zbog izazivanja lančanog sudara odlukom izvršne vlasti kažnjena sa 15 poena i određena joj je novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara. Zbog vožnje sa dva promila alkohola u krvi slučaj je zaveden kao vožnja u pijanom stanju, što pripada kategoriji veoma teške alkoholisanosti, čiji opseg pokriva od 1,61 do dva promila alkohola u krvi i, u zavisnosti od sudske odluke, Obradovićeva može biti osuđena na najmanje 15 dana zatvora i minimum osam mjeseci zabrane upravljanja.

Ocrnite me, recite da sam najgora

Ovim povodom oglasila se i Sandra Obradović na instastoriju nakon što je slučaj isplivao u javnost i napisala poruku sljedeće sadržine:

Upravo su me dočekali ovi skandalozni naslovi po portalima! Istina je da sam imala udes prije dva dana, niko nije povrijeđen niti sam bila pijana. Ne želim više da se pravdam i istjerujem mak na konac jer šta god pričala i uradila osjećam kao da tumaram u mraku jer moje izjave nemaju nikakvu težinu naspram onoga što mi se radi već izvjesni period. Ocrnite me, recite najgora sam pila ja kiselu vodu u kolima ili držala bocu pića, isto će biti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh