Estrada

Ovo je kćerka Kemala Malovčića, odrekla se oca i napustila Srbiju: I ona je pjevačica, svi je dobro znaju

Edita Malovčić, kćerka poznatog folk pjevača Kemala Malovčića, poznata je pod umjetničkim imenom Madita.

Kemal Malovčić - Expresstabloid.ba

U Njemačkoj i Austriji se proslavila u seriji “Mjesto zločina”, a osim glumačke ostvarila je zavidnu muzičku karijeru.

Ona otkriva da je otac nikad nije savjetovao o karijeri i da već dugo s njim nije u kontaktu.

– Ne znam da li se on raduje što sam odlučila da život posvetim muzici. Mislim da je želio da njegova djeca sama rastu. Sve stvari s njim su negativne, neke čak rješavamo i preko suda – kaže Madita, ne želeći da otkriva sve detalje ove porodične svađe.

Rođena je u Beču i malo ko zna da joj je Kemal otac.

– U Austriji to nikoga ne interesuje, jedino im je smiješno kad čuju šta pjeva i čude se kako nemamo ništa zajedničko. Jedino što nas spaja je to što ličim na njega i što sam od njega naslijedila talenat za pjevanje – navodi Madita.

Iako ima dosta posla u Austriji i Njemačkoj, ne propušta priliku da u slobodno vrijeme obilazi zemlje bivše Jugoslavije. Na očeve koncerte ne ide nikada, a kao svog muzičkog heroja navodi Ramba Amadeusa.

– Kada bih mogla da snimim duet s nekim, svakako bi moj izbor bio Rambo Amadeus jer je nevjerovatan umjetnik. Što se mene tiče, najbolji je! – kaže ova pjevačica, prenosi “Balaševizam“.

Edita Malovčić – Screenshot

Edita Malovčić – Screenshot


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh