Estrada

Britanski “Daily Star” pisao o potezu Hane Hadžiavdagić i nazvao je “bosanskom Paris Hilton”

Nakon što je prije nekoliko dana objavila svoju fotografiju na kojoj je u Photoshopu potamnila kožu Hana Hadžiavdagić je prvo završila na Redditu, a sada je o njoj pisao i britanski Daily Star.

No image - Haber.ba

Napisali su da je Hana Hadžiavdagić na ovaj način željela iskazati podršku borbi protiv rasizma.

Bosansku Paris Hilton napali su jer je digitalno potamnila kožu u bizarnoj posveti Georgeu Floydu. Ispod fotografije je napisala da u rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da niste rasista“, piše britanski tabloid.

Daily Star nadalje piše da je Hana ubrzo nakon vala ismijavanja izbrisala fotografiju i napisala da se izvinjava ako je nekoga uvrijedila te da joj to nije bila namjera.

Ako se iko na društvenim mrežama bori za jednakost, ljudska prava i ljubav onda sam to ja. Ja sam neko ko je djetinjstvo proveo u podrumu ratnog Sarajeva jer moja religija nije odgovarala nekim političkim idejama“, napisala je Hana.

No pratitelji nisu imali milosti: “Predstavljam vam najglupljeg balkanskog influensera“; “Kako se boriti protiv rasizma, vodič Hane Hadžiavdagić“, samo su neki od komentara koji su Daily Staru zapali za oko, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh