Estrada

Sud BiH odredio pritvor srbijanskoj starleti Tijani Ajfon koja je uhapšena u Bijeljini

Tijani Maksimović, poznatijoj kao Tijana Ajfon, koja je prije tri dana uhapšena u akciji “Kristal” određen je pritvor od trideset dana.

Tijana Ajfon - Instagram

U Sudu BiH danas je održano ročište na kojem se raspravljalo o određivanju pritvora za osumnjičene koji su uhapšeni u akciji “Kristal” kod Bijeljine.

S obzirom da je Maksimović strana državljanka, njeno puštanje na slobodu učinilo bi je nedostupnom bh. organima gonjenja, piše “RTRS“.

Zlatanu Ćuku, Milisavu Tomiću, Siniši Periću, Vladanu Kakući, Željku Vujiću i Srđanu Šojiću Sud BiH je odredio mjere zabrane.

Podsjećamo, u akciji “Kristal” kod Bijeljine uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju.

U toj grupi bilo je 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i jedna državljanka Srbije te starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh