Estrada

Selena Gomez javno priznala da ima bipolarni poremećaj

​U otvorenom razgovoru o svom mentalnom zdravlju pjevačica i glumica Selena Gomez priznala je da joj je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, a ovo je saznala nakon posjete psihijatrijskoj ustanovi “McLean” u okviru istraživačkog centra za neuronauke u Masačusetsu.

Selena Gomez - Instagram

“Nedavno sam otišla u jednu od najboljih mentalnih bolnica, u “McClean” i tamo sam dobila dijagnozu. To me istovremeno i prestravilo i relaksiralo. Relaksiralo zato što sam napokon saznala uzrok svih mojih depresija i tjeskoba tokom proteklih godina”, priznala je Gomez.

Ona je istakla da dosad nije bila svjesna šta joj se događa te da sada napokon ima sve informacije.

“Kad sam bila mlađa, jako sam se bojala grmljavine, pa mi je mama kupila puno knjiga o tome kako nastaje. Rekla mi je: ‘Što više znaš o tome, manje ćeš se bojati’. I uspjelo je. Isto vrijedi i za ovaj moj problem”, govori Selena.

Za sebe kaže da je djevojka iz Teksasa a da se tu jako malo govori o mentalnom zdravlju.

“Tu moraš izgledati kul. Tako se kod djece i tinejdžera samo nakuplja bijes”, objasnila je zašto prije nije obraćala pažnju.

Sve dosad Selena je govorila o anksioznosti i depresijama, ali nikad nije rekla da je u pitanju bipolarni poremećaj. U avgustu 2016. prekinula je čak i s nastupima da bi se riješila tjeskoba i napada panike i depresije. Tada je rekla da su to popratne pojave autoimune bolesti lupus, od koje boluje.

“Želim se usredotočiti na svoje zdravlje i sreću pa sam odlučila uzeti pauzu” – rekla je tada, a iduće je godine otišla na transplantaciju bubrega, što je kasnije pokrenulo još jedan napad depresije.

Prije dvije godine opet je progovorila o problemima s depresijom.

“Puno o tome govorim, ali mislim da je se nikad neću riješiti. Teško da će doći dan kad ću reći: gotovo je s depresijom, pobijedila sam. Mislim da ću se s njom boriti do kraja života”, rekla je ona.

Sada je istakla kako vjeruje u dijalektičko bihevioralnu terapiju koja joj je dosad pomagala.

“To je terapija koja je namijenjena graničnim poremećajima ličnosti. Odlično se osjećam, uzimam lijekove i svima preporučujem da riješe taj problem uz dogovor s doktorima i terapeutima”, zaključila je Gomez, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh