Estrada

Halid Bešlić: “Šta će bit’, bit će; Moje je prošlo, samo neka djeca budu dobro”

Jedemo zdravo, tanjuri su puni povrća, pa sam smršavio četiri kilograma…

Halid Bešlić - 24sata.hr

Moja Sejda je ovisna o kulinarskim emisijama. Gleda ih sve, zapisuje recepte, a sad, kad sam stalno doma, kuha sve što misli da bi mi se moglo svidjeti. Jedemo zdravo, tanjuri su puni povrća, pa sam smršavio četiri kilograma, rekao je Halid Bešlić (66).

Pjevač je već pokušavao izboriti se s viškom kilograma, ali naposljetku kao da je odustao od raznih dijeta. Zadnji put je na liposukcijskoj dijeti bio prije dvije godine i u dvije sedmice skinuo je 13 kilograma. Deset dana umjesto doručka je pio proteinske shakeove, uzimao aminokiseline te jeo isključivo zdrave namirnice, meso, ribu i povrće pripremljene na mediteranski način. Izbacio je hljeb i slastice, i rezultati su se vidjeli.

– Kad kile idu dole, puni ste želje da se čim prije vratite u stari konfekcijski broj. I veselite se svaki put kad uđete u neke stare hlače. Moja supruga Sejda tih dana nije morala ništa kuhati, bila je na odmoru – našalio se Bešlić.

Kilogrami su se ipak vratili, a Halid je danas zadovoljan što mršavi po ‘Sejdinim receptima’. Kaže da mu je doma toliko dobro da se ne da nikuda iz kuće. Pjevač je sam sebe stavio u samoizolaciju jer je prije nego nas je zahvatio korona virus, bio u Njemačkoj. Nakon tih 14 dana, opet si je sam produžio boravak kod kuće.

– Svidjelo mi se, paše mi biti kući. Ne izlazim nigdje, ne moram nigdje. U ovim godinama nema mi se kamo žuriti. Čitam, puno spavam, rješavam križaljke, čitam novine, telefoniram, navečer gledam filmove. Sve lagano – govori Bešlić.

Putovanja i koncerti mu ne nedostaju. Cijeli život putuje s nastupa na nastup. Ne smije, šali se, ni pomisliti koliko godina već tako živi. Ovaj prisilni odmor dobro mu je došao. Kaže da kući baš uživa. Sejda mu sprema jela koja najviše voli, nazivaju sina Dinu, koji je s porodicom u Njemačkoj. Unuci su, priča Halid, dobro. Sin i snaha jako paze na sebe i djecu, ne druže se ni sa kime, a kako im je stan blizu šume, cijela porodica svaki dan ide u šetnju. I onda snimke šalju Halidu i Sejdi. Baka i djed, priča Halid, jedva dočekaju vidjeti unuke, popričati s njima preko skypea. Jedva čeka da sve ovo prođe pa da ih odvede u dječji parkić i tamo jurca s njima.

– Zato treba zadržati kondiciju. Doma imam kućni bicikl, vozim ga dva, tri puta dnevno, da razgibam mišiće jer i inače ne hodam. Trebam ostati u formi – priča Halid.

Uoči proglašenja pandemije, objavio je novi album “Trebević”, a u utorak je objavljen i spot za njegov duet s Borisom Režakom “Od ponoći do ponoći”. Snimali su ga krajem januara u Podgorici.

Halid se prdružio mnogim poznatim licima i poručio ljudima da poštuju mjere izolacije, kao i izbjegavanje kontakta. Pomno prati informativne emisije i sluša uputstva koja se daju. Smatra da svi trebaju biti odgovorni prema sebi i drugima. Ne strahuje od bolesti ali strepi za najmilije.

– Šta će bit’, bit će. Moje je prošlo, samo neka djeca budu dobro. I ovo će se završiti, a važno je da svi do tada ostanemo zdravi – rekao je Bešlić, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh