Estrada

Prvi put nakon drame: Oglasio se princ Harry

Još uvijek zakoniti vojvoda od Sase*sa, Hari, obratio se danas javnosti prvi put od drame koja potresa Veliku Britaniju i kraljevsku porodicu nakon što su on i njegova supruga odlučili da se finansijski osamostale.

Princ Harry - Twitter

Naime, na zvaničnom Instagram kanalu vojvode i vojvotkinje od Sase*sa objavljeno je video obraćanje princa Harija, a tema su sportske igre, piše “Srpskainfo“.

Iako se nalaze u jeku drame, Hari je nastavio sa svojim obavezama na na društvenim mrežama je govorio o ‘Inviktus’ igrama. Naime, ove igre su međunarodni adaptivni multi-sportski događaj, a osnivač je upravo princ Hari.

U njima ranjeno, povrijeđeno ili bolesno osoblje oružanih službi i veterani pokazuju svijetu za šta su sposobni u nizu adaptivnih sportova, u rasponu od košarke u invalidskim kolicima do veslanja u zatvorenom.

Princ Hari je i sam 10 godina služio u oružanim snagama, a ovaj put je imao i jasnu poruku:

– Nadam se da su svi u Njemačkoj spremni za nevjerovatnu nedjelju sporta. Ne sumnjam da će se njemačka javnost naći iza ovih igara i da svaki takmičar može očekivati srdačnu dobrodošlicu
– rekao je Hari u obraćanju, piše “Blic“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh